page title

Remembrance Day for Lost Species

Door ARTIS-hoogleraar Erik de Jong (UvA), Joris Buis, Liane Lankreijer, Lisette van der Wel, Marian Markelo, Ludwika Kowalewska en Arita Baaijens

Op steeds meer plekken in de wereld wordt op de internationale Remembrance Day for Lost Species door kunstenaars, wetenschappers, activisten en filosofen stilgestaan bij de dalende biodiversiteit. Op deze dag kijken we naar de rol en houding van de mens bij de aantasting van culturen, natuur en landschappen en het uitsterven van soorten. Hoe kunnen we ons opnieuw en blijvend verbinden met de wereld en met elkaar?

We laten ons vanavond inspireren door het werk van de Amerikaanse eco-filosofe Joanna Macy. Zij moedigt ons aan om onze gevoelens serieus te nemen, ze met elkaar te delen en met nieuwe ogen te leren kijken naar de wereld. 

koop kaartje

Verdiepende programmaonderdelen

Op allerlei bijzondere plekken in het ARTIS-park kun je deelnemen aan diverse oefeningen en workshops en rituelen uit verschillende culturele tradities. Luister naar Joris Buis over wat we weten over eerdere en huidige uitstervingsgolven en hoe ons denken erover is veranderd. Volg een rondleiding langs (bijna) uitgestorven soorten, onderga een ritueel met sjamaan of wintipriesteres, verken het post-antropoceen of verplaats je in een plant, dier of landschap in een natuuropstelling.

meer info

Wanneer zaterdag 30 november
Hoe laat 19.00 - 21.30 uur (inloop: 18.30 uur)
Waar Collegezaal en verschillende locaties in ARTIS
Prijs € 12,50 regulier (€ 10,- ARTIS-leden), inclusief drankje achteraf

Deze avond wordt georganiseerd door de ARTIS-Academie in samenwerking met de Nederlandse tak van Remembrance Day for Lost Species: Thijn Westermann, Maria Blaisse en Sjef Staps.

Nieuw logo 1920x1080.png