page title

Online talkshow: Pas op, besmet!

Epidemieën zijn niet nieuw: hoe gingen ze daar vroeger mee om? Denken we nu anders over besmettingsgevaar dan toen? Ook nemen we onze ideeën over hygiëne onder de loep, en testen jouw kennis tijdens de hygiënequiz. We hebben het over ‘outbreaks’ in films: verschillen films over epidemieën door de tijd heen? Waarom was Contagion tijdens de lockdown zo’n populaire film? Kunnen we er iets van leren?

Schrijf je in voor de online talkshow 'Pas op, besmet!'

donderdag 19 november - 20.00 uur

De inschrijving voor de talkshow van vanavond is gesloten.

Sprekers

“Pas op, besmet!” wordt gepresenteerd door Desiree Hoving (wetenschapsjournalist en moderator). Met Micropia-hoogleraar Remco Kort (VU, Micropia) in een mini-quiz over hygiëne, een interview met medisch historicus Mieneke te Hennepe (LUMC, Rijksmuseum Boerhaave), een column door filosoof Victor Gijsbers (Universiteit Leiden), een interview met cultuur- en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest (Universiteit Utrecht), een fotostripfilmpje van Ype Driessen, een ARTIS Vertelt over bokashi van olifantenpoep met ARTIS-hovenier Jantien Koenders, en een animatie door Bruno van Wayenburg.

Praktische info

Heb je vragen aan de interviewgasten? Stel ze dan in de chat. Wij zijn tijdens de gehele talkshow aanwezig via de chatfunctie. De moderator kiest een aantal vragen die tijdens de uitzending aan de interviewgasten worden gesteld.

Om de talkshow te kunnen luisteren en kijken, kun je gratis een kaartje afnemen via Mijn ARTIS. Op de dag van de talkshow ontvang je een email met een linkje naar de verborgen Youtube-pagina waar de livestream te volgen is. 

Wanneer  donderdag 19 november
Hoe laat 20.00 uur (tot ongeveer 21.15 uur)
Waar online
Prijs gratis
Taal Nederlands