page title

Symfonie van flora & fauna

Word je ook het liefst wakker met zingende vogels? Deze zwoele zomeravond gebruiken we de natuur als inspiratiebron voor de muziek. Droom weg onder de bomen in ARTIS tijdens dit zinnenprikkelende concertcollege.

Leon Berendse, fluitist, vertelt over de charme van de koekoek andere vogelgeluiden. Met een ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest brengt hij tjilpende symfonieën ten gehore voor de stadse vogelaar.

Arjan Dwarshuis is al z’n hele leven gefascineerd door vogels. Hij noemde z’n eerste knuffel Pica pica, wat de Latijnse naam van ekster is. Zijn vroege voorliefde voor vogels groeide uit tot een iets dat hij zelf het ‘vogelkijkvirus’ noemt. In 2016 trok hij de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te spotten. Hij bezocht daarvoor ruim veertig landen, bewandelde de hoogste bergketens, de heetste woestijnen en de meest afgelegen tropische regenwouden.

koop een kaartje

Waar ARTIS-Park
Wanneer vrijdag 23 augustus
Hoe laat 20.00 uur (inloop: 19.30 uur)
Prijs € 12,50 (ARTIS-leden en studenten € 10,00*), inclusief ontvangst met koffie en thee en een drankje achteraf
  Om verzekerd te zijn van een plaats,  koop je je kaartje online  of vanaf vier weken voor aanvang van het programma aan de ARTIS-kassa.

* Op vertoon van lidmaatschapspas of collegekaart