page title

Relatietherapie voor mens en dier

Spreker: Maarten Reesink

Beren zouden aaibaar en vaderlijk zijn als Balou de beer, vossen sluw als Mr. Fox en haaien hebben sinds Jaws decennialang de reputatie gehad van moordlustige mensenhaters. Waar komt toch onze drang vandaan om (andere) dieren te vermenselijken? Wat betekent de manier waarop wij hen verbeelden in boeken en films voor onze omgang met dieren in de echte wereld? 

We starten de avond met een bezoek aan een aantal ARTIS-dieren en luisteren naar biografische anekdotes over hen. Aangekomen in de klassieke ARTIS-Collegezaal laat Animal Studies-wetenschapper Maarten Reesink (Universiteit van Amsterdam) je met andere ogen kijken naar onze omgang met dieren aan de hand van fragmenten uit Disneyfilms, natuurdocumentaires en uiteraard kattenfilmpjes van YouTube.  

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds MNE.

De moderator van dit programma is Nienke de la Rive Box, actrice en presentator van programma’s als het Klokhuis en 3 op reis.

koop een kaartje

Waar Collegezaal
Wanneer donderdag 9 mei
Hoe laat 20.00 uur (inloop: 19.30 uur)
Prijs € 12,50 (ARTIS-leden en studenten € 10,00*), inclusief 1 consumptie achteraf
  Om verzekerd te zijn van een plaats,  koop je je kaartje online of vanaf vier weken voor aanvang van het programma aan de ARTIS-kassa.

* Op vertoon van lidmaatschapspas of collegekaart