page title

Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar meer informatie over de ARTIS-Academie? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

 

Wat is de ARTIS-Academie?
De ARTIS-Academie is onderdeel van ARTIS en organiseert het hele jaar door avondprogramma’s, cursussen, voorstellingen, debatten en collegereeksen. In ARTIS vindt u de natuur van het allerkleinste tot het oneindige en alles wat leeft daar tussenin. Bij de ARTIS-Academie kunt u zich op inspirerende wijze verdiepen in natuur, kunst en wetenschap.

Wanneer vinden avondprogramma’s, cursussen en colleges plaats?
Iedere maand is er een nieuw aanbod. Het gehele programma vind je op onze website.

 Hoe blijf ik op de hoogte van de ARTIS-Academie?
Via de ARTIS-Academienieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven van de programma’s. U kunt zich inschrijven via het webformulier .

Kan ik als bezoeker van de ARTIS-Academie gebruik maken van het parkeerterrein?
Ja, dit is mogelijk. Een plekje op ons parkeerterrein is echter altijd op basis van beschikbaarheid. Uw parkeerkaart kunt u  valideren bij de ARTIS-kassa voor aanvang van het avondprogramma of de cursus.

Mag ik na de avondprogramma’s, cursus of college het ARTIS-Park of ARTIS-Micropia nog bezoeken?
Het is niet mogelijk om voor of na de ARTIS-Academie het Park of Micropia te bezoeken.  Uw toegangskaart geeft enkel toegang tot de betreffende Academie-activiteit op een locatie in het park. 

Wij zijn te laat voor het avondprogramma, kunnen wij nog toegang krijgen tot de ARTIS-Academie?
Wij raden u aan ongeveer een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Mocht u later dan de begintijd aankomen, kunnen wij uw toegang tot het programma niet garanderen. 

Het avondprogramma, de cursus of collegereeks is uitverkocht, is er een wachtlijst?
ARTIS houdt geen wachtlijst bij. Wanneer bezoekers hun toegangskaarten voor de ARTIS-Academie annuleren (dit kan tot 7 dagen van te voren), worden deze toegangskaarten automatisch weer beschikbaar op onze website. U kunt dus het beste de website in de gaten houden. 

Kan ik mijn toegangstickets voor de ARTIS-Academie annuleren? 
Indien u uw toegangskaarten wilt annuleren, kan dit tot uiterlijk 7 dagen van tevoren per e-mail via info@artis.nl of telefonisch op 020-5233670. Voor een annulering worden €2,50 administratiekosten in rekening gebracht. Een annulering binnen 7 dagen voor aanvang is niet mogelijk.  

Zijn de tickets voor de ARTIS-Academie ook aan de kassa verkrijgbaar? 
Toegangskaarten voor de ARTIS-Academie zijn in de meeste gevallen ook aan de kassa aan te schaffen tijdens onze reguliere openingstijden en op de avond van het avondprogramma zelf, mits deze niet is uitverkocht. 

Is er een minimumleeftijd voor de ARTIS-Academie? 
Avondprogramma’s en cursussen van de ARTIS-Academie zijn hoofdzakelijk voor volwassenen bedoeld. 

Krijgen ARTIS-leden korting op de toegangstickets voor de ARTIS-Academie?
ARTIS-leden krijgen in vrijwel alle gevallen korting op de ARTIS-Academie. Het gereduceerde tarief staat in dat geval vermeld bij de prijs van het avondprogramma of de cursus.

Krijgen CJP-pashouders korting op de toegangstickets voor de ARTIS-Academie?
CJP-Pashouders krijgen bij vrijwel alle avondprogramma’s korting op de ARTIS-Academie. Het gereduceerde tarief staat in dat geval vermeld bij de prijs van het avondprogramma. 

Mag ik ook mijn introducécoupons gebruiken om iemand mee te nemen naar een avondprogramma?
Het is niet mogelijk om als ARTIS-lid uw introducécoupons te gebruiken voor een avondprogramma of cursus van de ARTIS-Academie. Introducécoupons zijn uitsluitend te gebruiken voor reguliere bezoeken om introducés mee te nemen naar het park. 

Ik heb al een ander toegangsbewijs tot ARTIS, mag ik hiermee bij het avondprogramma aanwezig zijn of kan ik korting krijgen?
Het is niet mogelijk om met een ander toegangsbewijs (zoals gewonnen kaarten of kaarten van resellers) de avondprogramma’s of cursussen van de ARTIS-Academie bij te wonen of korting te krijgen.