page title

Micropia-professor

Micropia-professor Remco Kort is microbioloog, principle scientist bij TNO, hoogleraar Microbial Genomics aan de VU, en al negen jaar als adviseur aan Micropia verbonden. Hij verzorgt onder andere colleges over microbiologie.

Micropia

Micropia is 's werelds eerste museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Ieder mens draagt zo'n anderhalve kilo microben met zich mee. Micropia wil een breed publiek enthousiasmeren voor deze kleinste en meest succesvolle organismen op aarde. Naast museum is Micropia ook een platform, de verbindende schakel tussen wetenschap en publiek. Het informeert over actuele kwesties en over het belang en de mogelijkheden van microben voor de mens en natuur. Micropia verbindt daarbij via haar museum, activiteiten en website , wetenschappers, politici, het bedrijfsleven, studenten, scholieren, journalisten, en geïnteresseerde individuen.

Kiss-o-meter-english_Micropia_Maarten_v.d_Wal_1920x1080.jpg

Kiss-o-meter

Hoe vaker je met elkaar tongzoent, hoe meer de verzameling bacteriën in je speeksel op elkaar begint te lijken. Dat blijkt uit onderzoek van prof. dr. ir. Remco Kort . Dit onderzoek leverde de wetenschappelijke basis voor de kiss-o-meter in Micropia, een interactieve opstelling in het museum waar iedereen kan ontdekken hoeveel en welke microben je met elkaar uitwisselt tijdens een tongzoen. Het onderzoek is 17 november 2014 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift  Microbiome . 

ARTIS-Academie

Micropia organiseert samen met de ARTIS-Academie onder andere cursussen, colleges en lezingen. Hiermee maken de bezoekers op een inspirerende manier kennis met microben en microbiologie.

programma