page title

Brainwash Special: het grote onbekende

Kosmische vragen over tijd, ruimte en onze plek in het heelal

Door hoogleraar sterrenkunde Gijs Nelemans, theatermaker Rebekka de Wit, astrobioloog Inge Loes ten Kate en ARTIS-sterrenkundige Milo Grootjen.

Wat als we aan de andere kant van het universum waren geboren? Waar liggen de grenzen van ons voorstellingsvermogen? En welke grote ontdekkingen over het heelal gaan we in de toekomst nog doen? Tijdens deze filosofische en wetenschappelijke ruimtereis nemen de ARTIS-Academie en Brainwash Festival je mee op zoek naar antwoorden over het heelal.

De afgelopen eeuw is onze kennis over het universum enorm toegenomen en met elke grote ontdekking veranderde onze kijk op de realiteit totaal. Op maandag 21 oktober 2019 onderzoeken we met ARTIS-sterrenkundige Milo Grootjen wat onze plek in tijd en ruimte is en welke mysteries over het grote onbekende we nog altijd niet hebben opgelost. Hoogleraar Sterrenkunde Gijs Nelemans vertelt over zwaartekrachtsgolven als instrument om mee naar het universum te luisteren en astrobioloog Inge Loes ten Kate over haar zoektocht naar leven op mars. Theatermaker Rebekka de Wit maakt onze nietigheid ten opzichte van al dat niet-weten invoelbaar.

Brainwash Festival & Brainwash Specials

Brainwash Festival is het grootste denkfestival van Nederland en België, waarop tegendraadse denkers, wetenschappers en kunstenaars samenkomen. Ook zijn er tijdens de week in aanloop naar Brainwash Festival verschillende voorstellingen, performances en talks: Brainwash Specials. Voor 'Brainwash Special: het grote onbekende' heb je geen toegangskaart voor het Brainwash Festival nodig, maar koop je een kaartje onderstaande knop.

koop een kaartje

Wanneer maandag 21 oktober
Hoe laat 20.00 uur (inloop: 19.30 uur)
Waar Planetarium
Prijs € 19,50 regulier (€ 17,50 ARTIS-leden), inclusief drankje achteraf