page title

Vrienden van ARTIS

ARTIS is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Deze groene oase in het hart van de stad is uniek. Een achtertuin van vele generaties, en misschien ook wel van u. Word nu vriend en draag bij aan het voortbestaan van ARTIS.

buddha_Japanse_Tuin_parkbankje_R_1920x1080.jpg

Wat is uw mooiste herinnering aan ARTIS?

Met de hele klas op stap en voor het eerst in uw leven een giraffe in het echt zien? Bij de flamingovijver op de knieën gaan om uw geliefde ten huwelijk te vragen? Of misschien wel het wekelijkse bezoek met uw kinderen om de Japanse makaken op de Apenrots hun eten te zien wassen. Word nu vriend van ARTIS, en zorg ervoor dat deze plek vol dierbare herinneringen en verhalen behouden kan blijven.

word vriend

giraffe_historie_geschiedenis_oude_foto_1920x1080.jpg

Voor de vrienden van ARTIS doen we graag iets extra's

  • U en één introducé worden verwelkomd op een jaarlijkse bijeenkomst in ARTIS.
  • U en één introducé worden verwelkomd in ARTIS voor een jaarlijkse lezing.
  • U ontvangt 2x per jaar een e-mailnieuwsbrief over de laatste status van de vernieuwingen.

Constante vernieuwing is broodnodig

In een tijd waarin de invloed van de mens overal op aarde merkbaar en voelbaar is, wil ARTIS een nieuwe rol vervullen. Een plek bieden waar dieren nabij zijn, waar mensen de natuur kunnen beleven, ook midden in de stad. En waar de discussie over de relatie tussen mens en natuur kan worden gevoerd. Constante vernieuwing van ARTIS is broodnodig om te kunnen bijdragen aan de natuurkwesties van deze tijd. We werken hard aan meer ruimte voor dieren en planten, meer aandacht voor educatie en de vernieuwing van het erfgoed. Het nieuwe buitenverblijf voor de Aziatische olifanten, de Ruïne voor de sneeuwuilen en Japanse kraanvogels en het eiland voor de zwarte slingerapen zijn de afgelopen tijd in gebruik genomen.

Jonge goudwang gibbon man_Maykin_adoptant_1920x1080.jpg

 

Op dit moment is ARTIS bezig met de afronding van een nieuw verblijf voor de goudwanggibbons. Daarin krijgen ze meer ruimte om natuurlijk gedrag te vertonen, kunnen ze zowel binnen of buiten verblijven, en wordt gezinsuitbreiding van deze bedreigde apensoort mogelijk. Ook het eeuwenoude Aquarium is aan vernieuwing toe. Het zoute zeewater uit de bassins heeft zijn tol geëist, en het Aquarium moet na 134 jaar dringend gerestaureerd worden.

 

Draag structureel bij aan het voortbestaan van ARTIS

Door drie sluitingen in één jaar tijd heeft ARTIS te maken met een groot financieel tekort en is ARTIS afhankelijk van uw steun. Zonder structurele steun is het voortbestaan van ARTIS in gevaar. En daarom vragen we u om hulp. Structurele hulp, voor een solide basis waar ARTIS op kan voortbouwen. Samen met u als vriend, zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

word vriend

Bent u al lid? 

Bent u al lid? Dank u wel. Wij verwelkomen u graag elke dag in het park. Naast uw lidmaatschap kunt u ook vriend worden en daarmee het voortbestaan van ARTIS ondersteunen.

Bent u al vriend?

Bent u al vriend? Hartelijk dank voor uw betrokkenheid. Mocht u uw donatiebedrag willen aanpassen of uw donatie willen vastleggen in een schenkingsovereenkomst voor fiscaal voordeel dan kunt u een e-mail sturen naar vriend@artis.nl onder vermelding van uw naam, adres en eventueel uw lidmaatschapsnummer.