page title

Laat ons verlaten park niet verloren gaan

De stad is leeg, iedereen zit binnen en bij ARTIS is niemand te vinden in het Vlinderpaviljoen of bij de olifanten. Hoe levendig ARTIS normaal is, hoe stil en verlaten is het er nu. ARTIS mist haar bezoekers maar ook de inkomsten iedere dag. Steun ARTIS zodat het park niet slechts een herinnering wordt.

 

doneer hier                   tikkie voor ARTIS

 

De financiële situatie van ARTIS, inclusief het Planetarium en Micropia, is zorgwekkend. De historische dierentuin van Amsterdam is in een jaar tijd voor de derde keer op rij gesloten voor bezoekers als gevolg van de coronacrisis. Het aantal bezoekers in 2020 halveerde ten opzichte van 2019. De verkoop van dagkaarten liep zelfs met 63% terug. Hoewel de inkomsten sterk dalen, lopen de kosten gewoon door. Per dag kost het ruim bijna €60.000 om het park draaiend te houden. Voor dit bedrag worden de dieren, planten en microben verzorgd en onderhoudt het park ook de ruim 80 gebouwen die in ARTIS staan, waarvan 26 rijksmonumenten. De penibele situatie leidt tot ingrijpende maatregelen: een landelijke steuncampagne.

ARTIS is niet weg te denken uit het stadsbeeld van Amsterdam. We hebben jullie hulp nu meer dan ooit nodig, om er voor te zorgen dat ons verlaten park niet verloren gaat. Help jij ook mee? Je kunt op de knop hierboven klikken om ons te steunen, zo blijft ARTIS niet slechts een herinnering.

ARTIS vergeet je niet

In de podcastserie ‘ARTIS vergeet je niet’ delen bekende Nederlanders hun ARTIS-herinnering. Luister hoe Youp van ’t Hek als student door de dierentuin liep en kom erachter welke bekende Nederlander stiekem over het hek ARTIS is binnengeklommen. Steun ARTIS zodat ook de volgende generaties herinneringen kunnen blijven maken in het park. Namens alle dieren en iedereen van ARTIS: veel luisterplezier!

De podcastserie is mede mogelijk gemaakt door Soundcircus Soundstudios en campagnebureau Dawn. De volledige serie 'ARTIS vergeet je niet' is ook te luisteren op Spotify .

 

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet – Gerdi Verbeet

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet – Nico Dijkshoorn

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet – De Jeugd van Tegenwoordig

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet – Fons van Westerloo

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet – Annette Gerritsen

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet’ – Beau van Erven Dorens

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet’ – André Kuipers

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet’ – Art Rooijakkers

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet’ – Humberto Tan

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet’ – Liesbeth Staats

Podcast ‘ARTIS vergeet je niet’ – Youp van ‘t Hek