page title

Binnenverblijf voor de slingerende mensaap

Na de vernieuwing van het verblijf van de slingerapen zijn die andere slingeraars in de vijvers van ARTIS aan de beurt. De goudwanggibbon is, in tegenstelling tot de zwarte slingeraap, een mensaap en
heeft dan ook geen staart. De goudwanggibbon komt uit Laos, Cambodja en Vietnam. Daar leeft hij in primair tropisch regenwoud, met hoge bomen en een groene ondergrond. Het is een bedreigde diersoort, waarvan de aantallen in rap tempo afnemen door onder meer habitatverlies.

In ARTIS leven de goudwanggibbons al geruime tijd op een eigen eiland in de middelste van de drie vijvers. Begin juli kregen de dieren opnieuw een baby; ze zijn nu met een familiegroep bestaande uit vier dieren. Hun binnenverblijf is aan vervanging toe. Ze krijgen een nieuw gebouw aan het einde van de Papegaaienlaan, op de plek waar zich tot nu toe het Broedmachinehuis bevond. Het nieuwe binnenverblijf is ontworpen als paviljoen, waarbij de dieren door het glas beter te zien zijn voor de bezoekers. Het gebouw, bestaande uit houten kolommen, is gebaseerd op een boomgaard, zodat het natuurlijk aanvoelt. De goudwanggibbons krijgen hier meer ruimte. Het binnenverblijf zal middels een luchtbrug verbonden zijn met het buitenverblijf van de dieren.

Steun ARTIS

ARTIS geeft de goudwanggibbonfamilie graag een nieuw verblijf. Help je ook mee? Klik hier om Tikkie te openen op je telefoon, of scan onderstaande QR-code om via Tikkie te doneren.

QR-code gibbons - social of online.jpg
Gibbonverblijf_binnenverblijf_artist impression_1920x1080.jpg