None

De 22e editie van het KinderBeestFeest

– mei 16, 2023

Vrijdag 2 juni wordt voor de 22e keer het KinderBeestFeest georganiseerd. Het KinderBeestFeest is een uniek feest voor kinderen in Noord-Holland, Flevoland en Leiden met een handicap of zorgbehoefte. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes worden zij door ziekenhuizen en instellingen uitgenodigd voor een exclusieve avondopening in ARTIS.

Tijdens het KinderBeestFeest staat een grote groep enthousiaste vrijwilligers klaar om de gasten een kosteloze, zorgeloze en vooral onvergetelijke avond te bezorgen.

Niet aan de hand, maar ga wel aan de kant

Met diverse hulpverlenersvoertuigen worden de gasten op een unieke manier vervoerd. Onder leiding van politiemotoren gaan meer dan 300 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar ARTIS te brengen. Ook worden bootjes van de Reddingsbrigade ingezet. Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen in Amsterdam ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’

1500 gasten, 600 vrijwilligers

De 1500 gasten, kinderen en hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes, zijn uitgenodigd door 26 ziekenhuizen en instellingen uit Noord-Holland, Flevoland en Leiden. Meer dan 600 vrijwilligers zijn in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen. 

meer over het KinderBeestFeest

Verkeer

Een aantal straten rondom ARTIS zijn vrijdagavond 2 juni tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers. Met de fiets aan de hand kunnen fietsers wel verder. Dit om het veilig uit- en instappen van de kinderen en hun ouders te garanderen. De afsluitingen betreft de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan.

Er geldt tevens een parkeerverbod tussen 12.00 en 23.00 uur op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Dit parkeerverbod betreft alle parkeerplaatsen aan beide zijden van deze wegen. Tramlijn 14 wordt omgeleid tussen 16.00 en 23.00 uur.