None

Beleef een zinderende zomer in ARTIS

– jun 2, 2021

De versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland die per zaterdag 25 september ingaan, zijn ook goed nieuws voor de bezoekers van ARTIS! De verplichte 1,5 meter afstand wordt losgelaten en ARTIS mag weer open met een volledige capaciteit. 

ARTIS heeft zin in de zomer. Vanaf vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september zijn er overdag verschillende activiteiten voor het hele gezin. Wanneer de avond valt en de hemel rood kleurt, biedt ARTIS op vrijdag, zaterdag en zondag een avondprogramma gevuld met liefde. Beleef het park op deze avonden buiten de reguliere openingstijden en wandel de Veelkleurige Liefdesroute, een audiotour over seksuele diversiteit in de natuur. Op vrijdagavond klinken sensuele jazzklanken door het park tijdens Jazz Talents at the Plantage en er is altijd plek in het warme gras voor een zomerse avondpicknick.

Zinderende Zomeravonden 

De natuur is vol liefde. Liefde in allerlei kleuren en vormen. Niets is vreemd in het liefdesspel van dieren, planten en microben. Van biseksuele Japanse makaken tot monogame vale gieren en interseksuele wallaby’s. Van liefkozend vlooien tot luidruchtige seks, van wisselende partners tot een liefdesband voor het leven. Laat je tijdens de Veelkleurige Liefdesroute, een luisterwandeling door ARTIS, meevoeren langs de veelzijdige vormen van seksualiteit in de natuur. De Veelkleurige Liefdesroute is ingesproken door zanger Jeangu Macrooy, die mensen weet te raken met zijn stem. Je kunt de luisterwandeling volgen door bij de verschillende locaties in ARTIS een QR-code te scannen. Bezoekers dienen alleen zelf een koptelefoon of oortjes mee te brengen. Er is ook een Engelstalige versie beschikbaar. Enkele pikante verhalen zijn meer geschikt voor luisteraars boven de 16 jaar. 

Op alle avonden klinken muzikale klanken door het park dankzij het Conservatorium van Amsterdam. Op de vrijdagavond brengen zij een intiem en akoestisch jazzconcert ten gehore tijdens het jazzfestival Jazz at the Plantage. Van 18.00-20.00 uur spelen jonge muzikanten van het Conservatorium Amsterdam een intiem en akoestisch jazzconcert middenin het park. Het is de eerste editie waarbij Jazz Talents at the Plantage ook in ARTIS plaatsvindt. Het jaarlijkse terugkerende festival is al enkele jaren een succes in de Hortus Botanicus en de Hermitage Amsterdam.  

Naast muziek kunnen bezoekers tijdens deze zomerse avonden ook luisteren naar verhalen over liefde en seksualiteit van ARTIS-experts tijdens ARTIS vertelt. Zo vertelt de ARTIS-microbioloog hoe goedaardige microben jouw seksuele gevoelens beïnvloeden, vertelt de ARTIS-sterrenkundige over passie en hartstocht aan de sterrenhemel en vertelt de ARTIS-dierverzorger gepassioneerd over de liefdesrelatie tussen kunstenaar en reptielenoppasser.  

 

zomeravond1920x1080.jpg

De illustraties van de zomercampagne ARTIS heeft zin zijn gemaakt door Eveline Schram.

 

Een dag vol familieplezier 

Op reis zonder zeulen met koffers, lange wachtrijen en coronastress? Neem je kinderen dan mee op Wereldreis in ARTIS. Tijdens een speurtocht maken ze kennis met dieren, planten en microben uit alle continenten. Een wereldreis die vriendelijker is voor je portemonnee én voor de planeet. De reisroute is zowel overdag als in de avond toegankelijk voor de hele familie. 

Het dagprogramma heeft naast alles dat ARTIS doorgaans te bieden heeft, deze zomer nog veel meer extra’s voor jong en oud. Hoe bijzonder de liefde in de natuur is, is ook overdag voor gezinnen met kinderen te ervaren. Er zijn 13 stops verspreid in het park waar leuke en interessante weetjes over liefde in de natuur voor alle leeftijden te vinden zijn. Ook kunnen kinderen leren bewegen als een dier tijdens kinderyoga, er zijn poppenkastvoorstellingen voor de jongste bezoekers en kunstenaars in spe kunnen hun creativiteit kwijt in een tekenworkshop bij het olifantenverblijf. 

Ook in ARTIS-Micropia ontdek je de liefde. Liefde vóór en tussen microben. Verwonder je over de muur vol schimmels bij het kunstwerk The Fungal Wall, knutsel je eigen microbe tijdens een van de workshops of luister naar liefdesverhalen tussen microben tijdens de Laborant Vertelt. In het ARTIS-Planetarium vind je verkoeling tijdens een warme zomerse dag en bezoek je de familiefilm Artis de Partis op zoek naar planeet Sok, de livevoorstelling Reis door het Heelal of Netwerk Aarde.  

Picknicken in het gras 

Wie toe is aan een verkoelend drankje, strijkt neer in het gras met het Zinderend Picknickarrangement van horecapartner Vermaat. Gooi je kleedje uit en voel het gras onder je voeten kriebelen terwijl je nipt van een koud (alcoholisch) drankje en proeft van de smaken uit onze botanische tuin. Het picknickarrangement is alleen tijdens de Zinderende Zomeravonden verkrijgbaar. 

Tickets & praktische informatie 

ARTIS is van 9 juli tot en met 5 september op vrijdag, zaterdag en zondag tot 21.00 uur geopend.  Vanaf 17.00 uur kun je van de Zinderende Zomeravonden genieten in ARTIS voor € 15,00, voor ARTIS-leden is de prijs € 10,00. Overdag gelden de reguliere prijzen. Je kunt de tickets voor de avond vanaf 3 juni kopen. In de zomer krijg je bij aankoop van een ticket voor de Zinderende Zomeravond een kortingscode waarmee je tot en met 5 september nog een keer gratis naar ARTIS-Micropia kunt, 's werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt. Kinderen tot 18 jaar kunnen tijdens deze zomerperiode gratis naar Micropia. 

Kijk op www.artis.nl/artisheeftzin voor meer informatie over tickets en starttijden. Het dagprogramma vind je binnenkort op de website via deze  pagina. Dat zal regelmatig aangepast worden met de meest actuele dagprogramma.