None

Bezoek vanaf zaterdag 5 juni het ARTIS-Planetarium, ARTIS-Micropia en de vernieuwde Tropenkas

– mei 31, 2021

De versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland die per zaterdag 25 september ingaan, zijn ook goed nieuws voor de bezoekers van ARTIS! De verplichte 1,5 meter afstand wordt losgelaten en ARTIS mag weer open met een volledige capaciteit. 

Vanaf zaterdag 5 juni zijn ook alle binnenruimtes weer geopend in ARTIS. Waan je middenin het tropische regenwoud in de vernieuwde Tropenkas, bezoek de familiefilm Planeet Sok in het ARTIS-Planetarium of vergaap je aan de nieuwe wand vol schimmels in ARTIS-Micropia. In alle binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht.

Naast het ARTIS-Planetarium en ARTIS-Micropia zijn ook bijna alle binnenverblijven weer toegankelijk. Alleen het Apenhuis blijft nog even gesloten en zal naar verwachting in juli weer open zijn voor bezoekers. Het monumentale verblijf zal vanaf dan enkele nieuwe diersoorten huisvesten. Het Aquarium is voorlopig gesloten vanwege een grootschalige renovatie.

Nieuw: De Tropenkas

De Tropenkas biedt bezoekers de kans om middenin Amsterdam door een stukje tropisch regenwoud te wandelen. In de kas die zich naast het Vlinderpaviljoen bevindt en die zeven jaar lang niet toegankelijk was voor publiek, vind je verschillende planten en dieren afkomstig uit Zuidoost-Azië. Veel van hen worden in het wild bedreigd vanwege de illegale (huisdier)handel en door afname van leefgebied. Volg het kronkelende wandelpad langs de waterval en leer over de natuurlijke samenhang in dit tropische ecosysteem. Spot de Maleise rivierschildpad tussen de dichte vegetatie, tel de vleerhonden en luister naar het lied van de Balispreeuw.   

Schimmeltje, schimmeltje aan de wand

Speciaal voor ’s werelds enige microbenmuseum ontwierp kunstenaar Lizan Freijsen The Fungal Wall. Een wandcompositie van handgetufte, wollen tapijten geïnspireerd op de schoonheid van het onzichtbare leven om ons heen. Lizan Freijsen neemt onze poging om schimmels uit onze dagelijkse omgeving te verbannen als uitgangspunt voor haar artistieke werk. Door de transformatie naar kunst, visualiseert ze juist hun schoonheid. Deze ‘aaibare’ schimmelkunst is vanaf nu te zien in Micropia.

Naar de ruimte met Artis de Partis in Planeet Sok

In het ARTIS-Planetarium zijn weer dagelijks de avonturen te zien van Artis de Partis en Artis de Marsis in de familiefilm Planeet Sok. In de speciale 360 dome-film reis je als kijker in de koepel van het Planetarium in 25 minuten voorbij de sterren en weer terug. De film kwam eind vorig jaar uit maar heeft vanwege de sluiting vanaf medio december slechts enkele weken kunnen draaien. Smaakt de ruimte naar meer? Bezoek dan ook de livevoorstelling Reis naar het Heelal of Netwerk Aarde. 

Horeca in ARTIS

Alle horecagelegenheden in ARTIS zijn geopend. Naast het terras is het restaurant De Waterkant van ARTIS vanaf zaterdag ook binnen weer toegankelijk voor bezoekers. Het restaurant dat uitkijkt op de zebra’s, giraffen en koedoe’s heeft dankzij Salverda Bouw en horecapartner Vermaat in de afgelopen maanden een duurzame metamorfose ondergaan. Op een plek omringd door water, wordt zoveel mogelijk water bespaard. Kom een kijkje nemen en bestel iets van de nieuwe menukaart!