None

ARTIS ook vrijdag 30 april geopend voor bezoekers

– apr 19, 2021

Na een zonovergoten en drukbezocht openingsweekend heeft ARTIS besloten ook op vrijdag 30 april de deuren te openen voor bezoekers. Dit is de laatste dag dat ARTIS deelneemt aan de pilot Testen voor Toegang van de rijksoverheid.

Op de website van de Rijksoverheid stond vermeld dat ARTIS ook op zondag 25 april open zou zijn en op die dag deel zou nemen aan het initiatief Testen voor Toegang Dit is door ARTIS in de media afgelopen maandag bevestigd. 

Echter, omdat een groot aantal deelnemende locaties tegelijkertijd is geopend aanstaand weekend, verwacht men grote drukte op de diverse testlocaties van Testen voor Toegang en blijkt de testcapaciteit niet toereikend te zijn. We zijn daarop met de rijksoverheid tot overeenstemming gekomen dat ARTIS op vrijdag 30 april haar poorten nogmaals zal openen.

ARTIS mag opnieuw maximaal 5.000 bezoekers ontvangen. De kaartverkoop gaat donderdagochtend 22 april van start via Mijn ARTIS

Bij een bezoek gelden alle reguliere coronamaatregelen, waaronder 1.5m afstand en het dragen van een mondkapje in alle binnenruimtes. Daarnaast is het vanuit de overheid verplicht, voor bezoekers vanaf 12 jaar, om bij aankomst een negatief testbewijs te tonen. Dit mag niet ouder zijn dan 40 uur en is uitsluitend te verkrijgen via www.testenvoortoegang.nl

Advies

We raden bezoekers aan eerst een afspraak in te plannen voor een coronatest alvorens je toegangskaarten en/of een starttijd reserveert voor ARTIS. Ga hiervoor naar de website www.testenvoortoegang.nl om de beschikbaarheid van de testlocaties te bekijken.

ARTIS-Micropia

Ook ARTIS-Micropia is op vrijdag 30 april wederom geopend en gratis toegankelijk voor bezoekers van ARTIS. Na het reserveren van jouw ARTIS-toegangskaart ontvang je per mail een unieke code waarmee je een gratis starttijd voor Micropia kunt reserveren. In Micropia geldt een mondkapjesplicht. Bezoek Micropia voorafgaand aan of na afloop van je bezoek aan ARTIS, Micropia bevindt zich namelijk buiten de toegangspoorten van ARTIS.