None

Een tijdelijk afscheid van het ARTIS-Aquarium

– mrt 4, 2021

Sinds 1 februari zijn de deuren van het ARTIS-Aquarium voor komende jaren gesloten voor bezoekers. Na 138 jaar waarin het monumentale gebouw heeft zorggedragen voor miljoenen liters water, heeft ARTIS nu flinke zorgen door ditzelfde water. Het Aquarium is toe aan een grondige renovatie vanwege het zoute water dat uit de betonnen bakken lekt en het gebouw ernstig heeft aangetast. 

De gemeente Amsterdam, een aantal fondsen en particuliere schenkers hebben het startbedrag voor de eerste fase bij elkaar gebracht. Dat is geweldig nieuws, want alleen daarom kunnen we starten, ondanks onze huidige penibele financiële situatie. Voor de verdere financiering van de noodzakelijke restauratie van het Aquarium is ARTIS in gesprek met de Provincie Noord-Holland, de Rijksoverheid, fondsen en particuliere schenkers.

Vanwege de coronamaatregelen is ARTIS al enkele maanden gesloten. Bezoekers hebben geen afscheid kunnen nemen van het Aquarium. Om het gemis van uren turen naar luipaardhaaien, zeepaardjes en sierlijk bewegende anemonen iets draaglijker te maken, hebben we een afscheidsvideo gemaakt. Een filmische ode aan deze bijzondere plek. Neem nog één keer een duik in het diepe en waan je nog heel even in de mysterieuze, magische onderwaterwereld van het ARTIS-Aquarium.

Heb je zelf een dierbare herinnering aan deze bijzondere plek in ARTIS? Deel het met ons via aquarium@artis.nl !