None

Een tijdelijk afscheid van het ARTIS-Aquarium

– mrt 4, 2021

Sinds 1 februari zijn de deuren van het ARTIS-Aquarium voor komende jaren gesloten voor bezoekers. Na 138 jaar waarin het monumentale gebouw heeft zorggedragen voor miljoenen liters water, heeft ARTIS nu flinke zorgen door ditzelfde water. Het Aquarium is toe aan een grondige renovatie vanwege het zoute water dat uit de betonnen bakken lekt en het gebouw ernstig heeft aangetast. 

Dankzij een bijdrage van de Gemeente Amsterdam specifiek bestemd voor de restauratie van het Aquarium, kunnen we ondanks onze huidige financiële situatie toch van start gaan met de renovatie.  Deze zal enkele jaren in beslagnemen. 

Vanwege de coronamaatregelen is ARTIS al enkele maanden gesloten. Bezoekers hebben geen afscheid kunnen nemen van het Aquarium. Om het gemis van uren turen naar luipaardhaaien, zeepaardjes en sierlijk bewegende anemonen iets draaglijker te maken, hebben we een afscheidsvideo gemaakt. Een filmische ode aan deze  bijzondere plek. Neem nog één keer een duik in het diepe en waan je nog heel even in de mysterieuze, magische onderwaterwereld van het ARTIS-Aquarium.

Heb je zelf een dierbare herinnering aan deze bijzondere plek in ARTIS? Deel het met ons via aquarium@artis.nl !  

gele koraalgobi_1920x1080.jpg