None

Winter in ARTIS bezoek je vanaf 1 december.

ARTIS organiseert Winter in ARTIS

Ervaar vanaf 1 december het park in winterse sfeer – nov 22, 2020

Van dinsdag 1 december tot en met zaterdag 27 februari staat ARTIS in het teken van de winter tijdens Winter in ARTIS. Het park wordt omgetoverd tot een winterse beleving met twinkelende lichtjes, een authentieke draaimolen en winterse lekkernijen. Met de speciaal ontwikkelde Winter in ARTIS-app ontdekken bezoekers hoe de natuur zich aanpast aan het seizoen. Op verschillende plekken in het park worden verhalen over een bepaalde diersoort, plant of monument getoond. Voor kinderen is er een doe-boek te koop (€4,95) vol met spelletjes over de winterse natuur. Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden zijn er workshops en blijft het park tot 19.00 uur geopend. Alle informatie is te vinden via www.artis.nl/winter.

Wintervacht of speklaag

Net als mensen moeten ook veel dieren en planten zich aanpassen aan de winter. Elke soort doet dat op zijn eigen manier. De een krijgt een dikke wintervacht, de ander een flinke speklaag. Winterharde planten maken zelfs een natuurlijk antivries aan om de kou te overleven. Tijdens Winter in ARTIS ontdek je deze verhalen met de speciale app die vanaf 1 december gratis te downloaden is. De app heeft geen vaste route dus bezoekers kunnen zelf door het park wandelen en de uitgelichte locaties ontdekken. Zo loop je langs een van de meest zeldzame bomen ter wereld: de Wollemia-den. Een soort van zo’n 200 miljoen jaar oud waar er nog maar enkele van zijn in het wild. Bij de Californische zeeleeuwen ontdek je hoe de dieren zich in de winter aanpassen aan het koudere water. Opwarmen kan met een hapje of drankje dat je af kunt halen bij een van de winterse horecalocaties. Op het menu staan onder andere huisgemaakte vegetarische soepen, versgebakken pretzels, wafels en warme dranken.

Plan je bezoek en kortingsactie Micropia

Ook tijdens Winter in ARTIS beleef je in ARTIS een veilig dagje uit binnen de regels van de anderhalvemetersamenleving. Toegangskaarten voor ARTIS kunnen enkel via de website van ARTIS worden aangeschaft. Winter in ARTIS is te bezoeken met een reguliere toegangskaart. Toegang voor ARTIS-leden is gratis. Het reserveren van een starttijd is verplicht. Voor het doe-boek wordt een bijdrage gerekend van €4,95. Het doe-boek is te koop in de ARTIS-winkel en online bij het boeken van het ticket. De Winter in ARTIS-app is vanaf 1 december gratis te downloaden voor zowel iOS als Android telefoons. De app is beschikbaar in het Nederland en Engels. Met de kortingscode ‘MICROPIAWINTER’ krijg je tijdens Winter in ARTIS 50% korting op een bezoek aan ARTIS-Micropia.

Aangepaste openingstijden 

Winter in ARTIS bezoek je van dinsdag 1 december tot en met zaterdag 27 februari. Doordeweeks is ARTIS geopend tot 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden blijft het park tot 19.00 uur open. Op eerste en tweede kerstdag (25 en 26 december) sluit het park om 17.00 uur. Op 31 december sluit het ARTIS-Park om 16.00 uur. Op 1 januari opent het park om 10.00 uur.

Film Artis de Partis op zoek naar planeet Sok

Neem tijdens je bezoek ook een kijkje in het Planetarium. Daar wordt de film Artis de Partis op zoek naar planeet Sok meerdere keren per dag getoond in het Planetarium. Tijdens de winteravonden in de weekenden en in de kerstvakantie wordt de film extra vaak vertoond.