None

Olifantenbul komt naar ARTIS

Vernieuwd olifantenverblijf biedt ruimte voor bul – jun 16, 2018

Sinds vandaag is er een olifantenbul, een mannelijke olifant, te zien in ARTIS. Hij kwam vrijdagmiddag aan. Met de komst van de olifantenbul kan ARTIS bijdragen aan het fokprogramma voor de Aziatische olifant.

De bul zal de aankomende periode afgescheiden van de olifantenkudde wennen aan zijn nieuwe verblijf. Aziatische olifanten leven in vrouwengroepen, een zogenaamd matriarchaat, waar een dominante vrouw aan het hoofd staat. In ARTIS bestaat de kudde uit een dominante vrouw en haar twee dochters. Deze bul was al twee keer eerder in ARTIS.

Olifantenbullen leven alleen of samen in kleine troepen en bemoeien zich slechts met de koeien als er seks in het spel is. Het vernieuwde buitenverblijf dat in juni 2017 werd geopend, is ontworpen om een bul te houden. Ook in ARTIS kan de bul samen of gescheiden van de groep leven.

Bul 1920x1080 (1)_EB.jpg

Verkenning van het buitenverblijf

Maandag 18 juni heeft de olifantenbul voor het eerst het vernieuwde buitenverblijf grondig verkent. Het vernieuwde verblijf sluit aan op de behoeften van de olifanten, zodat zij hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen.