Septemberkorting in ARTIS

Lange ARTIS-traditie wordt voortgezet – aug 29, 2017

Ook dit jaar zet ARTIS de traditie van de septemberkorting voort die vlak na de oprichting in 1838 begon. In de eerste jaren konden inwoners van Amsterdam in september voor een kwartje naar ARTIS.

De traditionele kortingsmaand werd in de volksmond omgedoopt tot ‘kwartjesmaand’. De septembermaand van ARTIS werd zelfs bezongen door Johnny Jordaan: “Want in september moet je voor een heitje, in ons Amsterdamse Artis zijn”. Vanaf 31 augustus is de kortingsvoucher voor 25% korting onder aan deze pagina te vinden.

Activiteiten in september

Volg op zaterdag 9 en zondag 10 september tijdens de rondleiding historie, monumenten en erfgoed langs de gebouwen, kunstvoorwerpen en planten die de rijke geschiedenis van ARTIS vertellen. Of neem van 11 tot en met 17 september een kijkje in de tentoonstellingszaal van het Aquarium, waar Gerrit Rietveld-studenten grafisch werk maken over klimaatverandering.  Wandel langs het jaguarverblijf, waar de welpen zich steeds vaker buiten laten zien. Of ontdek de goudwanggibbon en haar jongen in de bomen op het Gibboneiland. 

Tramplaat zwarte panter. Foto ARTIS.jpg

Sinds de vroege jaren zestig hingen er platen in de Amsterdamse trams om de goedkope septembermaand in ARTIS aan te kondigen. Foto ARTIS.

Toegangsprijzen in september

De toegangsprijzen voor ARTIS zijn aan de kassa en op vertoon van de kortingsvoucher in september met 25% verlaagd. U betaalt € 13,50 voor een jeugdtoegangskaart (3-9 jaar) en € 16,00 voor een volwassen toegangskaart (10+ jaar). Voor € 20,- (jeugd) en €23,- (10 +) kunt u ook naar ARTIS-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.

kortingsvoucher