De zwartstaartprairiehond leeft op de prairies van Noord-Amerika. Daar leeft hij in ondergrondse holen.

Wat eet hij graag?

De prairiehond eet het liefst plantmateriaal. Overdag komt de prairiehond uit zijn hol om grassen, wortels en zaden te verzamelen.

Blaffen

Prairiehonden zijn geen honden, maar behoren tot de familie van de knaagdieren. Ze danken hun naam aan het geblaf dat de dieren laten horen. De reden dat het prairiehonden worden genoemd, is omdat ze leven op de prairies van Noord-Amerika.

Omgang met elkaar

Bij gedragsonderzoekers zijn ze geliefd om hun omgangsvormen, die je werkelijk voorbeeldig kunt noemen. Komt de ene prairiemarmot de andere onverwachts tegen, dan vallen beide plat op hun buik, schuiven langzaam naar elkaar toe tot ze bijna neus aan neus liggen en duwen dan, als alles goed gaat, de snoeten zachtjes tegen elkaar. Waarbij ze soms zelfs elkaars gezicht tussen de voorpootjes nemen.
 

Is geadopteerd door: