De zwarte slingeraap leeft in de toppen van de bomen in het tropisch regenwoud in Midden- en Zuid-Amerika.

Wat eet hij graag?

Op zijn menu staan vruchten, maar soms ook bladeren. Omdat de zaden van de vruchten die hij eet, onverteerd het lichaam weer verlaten, speelt de zwarte slingeraap een belangrijke rol bij de verspreiding van zaden in het tropisch regenwoud.

Handige grijpstaart

De zwarte slingeraap heeft uitgesproken lange, slanke ledematen en een nog langere grijpstaart. Handig bij het klimmen in de bomen. De grijpstaart fungeert als een soort derde arm of vijfde poot.

Communiceren

Zwarte slingerapen communiceren op meerdere manieren met elkaar. Ze herkennen en herinneren vroegere relaties door te ruiken of te likken aan elkaars borst of genitaliën. Visueel communiceren de apen door elkaar op de borst te krabben, boomtakken heen en weer te schudden, dingen uit bomen te gooien, met hun hoofd te knikken en met hun armen te zwaaien. Vocaal communiceren ze met elkaar door te schreeuwen, knorren, fluiten en blaffen. Hiermee waarschuwen ze elkaar voor vijanden of om aan te duiden waar voedsel te vinden is.

Nieuw verblijf

ARTIS ontwikkelt een nieuw verblijf voor de zwarte slingerapen. In dit nieuwe verblijf kunnen deze apen met hun grijpstaart klimmen. Wil je meehelpen om dit nieuwe verblijf te realiseren? Doneer dan hier

Bekijk hier de verschillende manieren waarop je ARTIS kunt steunen.

Is geadopteerd door: