De suikereekhoorn is te vinden in Nieuw-Guinea, omringende eilanden en Australië. Ze leven in bossen waar ze hun nesten bouwen in de takken van eucalyptusbomen.

Wat eet hij het liefst?

Suikereekhoorns zijn omnivoren: ze eten alles. Ze eten vooral graag het zoete sap van de eucalyptusboom. Daarnaast eten ze ook pollen, nectar, insecten, spinnen en kleine ongewervelden. 

Zweven

Suikereekhoorns hebben een zweefmembraam, net zoals vliegende eekhoorns. Dit dunne behaarde membraam loopt vanaf de ellenboog tot aan de enkel. Het membraam kan geopend worden door de ledematen te spreiden. Tijdens de zweefvlucht gebruiken ze hun staart om de richting te bepalen. Suikereekhoorn zijn erg actief en kunnen tot wel 45 meter door de lucht zweven. Wanneer de eekhoorn het membraam niet gebruikt, ziet het eruit als een zwevende lijn langs het lichaam. 

Buidel

Vrouwelijke suikereekhoorns hebben een buidel. Na een draagtijd van 16 dagen verblijven de jongen tot 70 dagen na de geboorte in de buidel. Hier zitten zij vast aan de tepel en ontwikkelen zij verder. Het vrouwtje kan pas weer zwanger worden als het jong na zeven tot tien maanden volledig zelfstandig is. 

Blaffen

De suikereekhoorns hebben een kenmerkende alarmkreet die zij uitslaan als er gevaar dreigt. Dit lijkt erg op het keffen van een hond.