De roze kaketoe leeft op het Australische vasteland. Daar is de vogel veel te vinden in open gebieden met akkers, weilanden en zelfs sportvelden en stadsparken. Zolang er enkele bomen ter beschutting zijn, is het een prima leefgebied voor de vogel. Roze kaketoes komen vaak samen om vervolgens gezamenlijk naar een voer- of drinkplaats te wandelen.

Wat eet hij het liefst?

Het brede dieet van de roze kaketoe bestaat uit zaden, vruchten, planten en insecten.  

1000 vogels

Roze kaketoes leven in zwermen tot wel 1000 vogels. Een mannetje en vrouwtje vormen een paartje voor het leven en broeden in holle eucalyptusbomen. De kuikens vliegen na ongeveer anderhalve maand uit. Met andere kuikens vormen ze een groep en worden dan nog twee maanden gevoed door de ouders. Wanneer ze ongeveer 100 dagen oud zijn, drijven de ouders ze weg van de broedplaats.

Oogkleur

Roze kaketoes zijn altijd roze, zowel de mannetjes als vrouwtjes. Ze zijn van elkaar te onderscheiden door hun oogkleur. Mannetjes hebben donkerbruine ogen en bij de vrouwtjes zijn ze rood tot roze-rood.