De Prévosteekhoorn leeft in tropische regenwouden in Zuidoost-Azië.

Wat eet hij graag?

Vruchten zijn de voornaamste voedselbron van de Prévosteekhoorn. Daarnaast eet hij zaden, noten, bloemen, planten, vogeleieren en insecten.

Vacht

De Prévosteekhoorn wordt ook wel de driekleureneekhoorn genoemd. Zijn vacht heeft drie kleuren: zwart, roodbruin en wit. Hoewel de vacht van de prevost eekhoorn en zijn pluimstaart er zacht uit zien, zijn ze dat niet. De haren zijn hard en stug.

Handige staart

De staart van de Prévosteekhoorn komt in veel situaties goed van pas. Hoog in de bomen houdt zijn staart hem in evenwicht als hij over smalle takken loopt. Bij het springen van de ene naar de andere tak kan hij zijn staart als een soort parachute gebruiken, zodat hij veilig neerkomt. Bij fel zonlicht werkt de staart als een parasol en bij koud weer kan de Prévosteekhoorn zijn staart om zich heen slaan om warm te blijven.