Noordelijke toepaja’s wonen in Zuidoost Azië in landen zoals Bangladesh, Cambodja en Thailand. Ze leven in bosgebieden met een vochtig klimaat.

Wat eet hij graag?

Noordelijke toepaja’s eten het liefst insecten, maar moeten hun proteïnerijke dieet soms aanvullen met voedingsstoffen en calorieën. Dit doen zij door zo nu en dan ook fruit te eten.

Nestjes

Toepaja’s bouwen naast hun eigen nest een apart nest voor hun jongen. Na de geboorte van een nestje pups drinken zij meteen bij de moeder. Hierna komt zij eens in de 48 uur terug om de pups te laten drinken. De pups hebben in totaal maar twee uur contact met de moeder. Na slechts vier maanden kunnen vrouwelijke toepaja’s zelf nestjes krijgen. 

Territoriaal

Noordelijke toepaja’s zijn erg territoriaal en zijn erg fel in het verdedigen van hun leefgebied. Dit zit soms in de weg bij het vinden van een partner. Wanneer een potentiele partner het territorium van een vrouwtje binnendringt, jaagt het vrouwtje de indringer vaak weg. Als het mannetje zich hierdoor niet laat afschrikken kan hij een monogaam stel vormen met het vrouwtje.