De luipaardhaai leeft in de Grote Oceaan, langs de westkust van de Verenigde Staten. Hij zwemt voornamelijk in ondiepe wateren, zoals modderige baaien, zeearmen en strandmeren.

Wat eet hij graag?

Schaaldieren, wormen, vissen en visseneitjes zijn de voornaamste voedselbronnen voor de luipaardhaai. Hij woelt met zijn snuit in de modderige bodem en zodra zijn prooi tevoorschijn komt, vangt hij deze door te happen of zuigen.

Laat vruchtbaar

De luipaardhaai wordt pas op late leeftijd vruchtbaar. Een mannetje tussen de zeven en dertien jaar en een vrouwtje tussen de tien en vijftien jaar.

Langzaam volwassen

Een luipaardhaai is eierlevendbarend, dat betekent dat de eieren in het lichaam van de moeder worden bevrucht en uitgebroed. Het uitbroeden duurt zo'n tien tot twaalf maanden en het aantal jongen kan verschillen van vier tot 36. Bij de geboorte is een luipaardhaai gemiddeld twintig centimeter en groeit vervolgens minder dan drie centimeter per jaar.