Kleine panda's leven in een gematigd klimaat in loof- en dennenbossen.

Wat eet hij graag?

Kleine panda's eten voornamelijk bamboe (bladeren en scheuten), maar ook behoren onder andere fruit, insecten en eieren tot hun dieet.  Ze eten veel bamboe, wat moeilijk verteerbaar is. Kleine panda’s rusten daarom veel.

Boombewoner

Kleine panda's leven voornamelijk in bomen. Wanneer ze uit een boom klimmen, doen ze dat met hun kop naar beneden. Kleine panda’s maken een nest in een holle boom of in een inkeping in een rots. 

Vacht

Kleine panda’s zijn te herkennen aan hun rode vachtkleur. Volwassen dieren hebben staartringen, het jong heeft die nog niet. De vacht van het jong is ook lichter van kleur dan die van de ouders.

ARTIS steunt

Samen met andere Europese dierentuinen geeft ARTIS steun aan een natuurbeschermingsprogramma van de kleine panda in Nepal. Dit is het EEP Forest Guardian Programma in Noordoost-Nepal. Het project betrekt de plaatselijke bevolking bij het project, en zorgt bijvoorbeeld voor efficiëntere houtovens zodat de bevolking minder hout nodig heeft voor het koken. Lees meer over dit project

Is geadopteerd door: