De kameel houdt van droog woestijngebied. De wilde kameel komt alleen nog in de Gobi-woestijn voor.

Wat eet hij graag?

De kameel is een herbivoor. Hij eet gras, bladeren en grassen van struiken.

Bulten

De bulten van de kameel hebben diverse functies. Het vet dient als energiereserve in geval van schaarste. In de paartijd verdedigt hij zijn territorium fel tegen andere mannetjes; zijn achterste bult smeert hij met zijn staart in met urine en zijn voorste bult met reukstoffen van de klieren uit zijn hals. Dreigend voor mannetjes, aantrekkelijk voor vrouwtjes.

Drinkwater

In de woestijn is het erg droog. Er is bijna geen water. Toch leven daar kamelen. Ze lopen soms dagen lang zonder te drinken. Om bij hoge temperaturen water te sparen, zweten kamelen veel minder snel dan de meeste andere dieren. Als er genoeg voedsel is, drinken kamelen weinig en halen ze water uit de planten die ze eten. De nieren van de kameel kunnen de urine heel sterk concentreren. Zo kunnen toch alle afvalstoffen afgevoerd worden, maar verliest de kameel niet veel vocht. Hij kan zelfs zout of brak water drinken, omdat zijn speciaal aangepaste nieren het zout uit het water kunnen halen.
 

Is geadopteerd door: