Incasterns leven op de rotsen aan westkust van Zuid-Amerika, in Chili en Peru. Vanaf daar vliegen ze de zee over om te jagen.

Wat eet hij graag?

De zeevogels jagen op kleine visjes in het water, maar zoeken ook naar schaal- en schelpdieren op de rotskust zelf. Daarnaast eten ze restjes vis die groepen zeeleeuwen achterlaten wanneer ze zijn gaan jagen.

Liefdesdans

Incasterns baltsen in de lucht. Man en vrouw vliegen eerst meer dan honderd meter omhoog, waarna ze samen duikvluchten en bochten maken en uitwijkmanoeuvres laten zien. Ook biedt de man de vrouw vis aan. Het vrouwtje maakt uit dit alles op of het mannetje sterk en gezond is. Als dat zo is, baltsen de twee sterns op de grond verder door te draaien en te buigen. 

Zoutfilter

Omdat sterns zeevissen eten en zeewater binnenkrijgen, krijgen ze erg veel zout binnen. Te veel zout beschadigt de nieren van de sterns en zorgt ervoor dat ze uitdrogen. Sterns hebben daarom, net als veel andere zeevogels, speciale klieren in hun kop, die het zout filteren. Het zout wordt daarna uitgescheiden bij de snavel. Deze zoutfilter is zo efficiënt dat de sterns geen behoefte hebben aan zoet water.