De Hudson Bay wolf komt vooral voor in de gebieden rondom Hudsonbaai (Noordoost-Canada). Hij leeft vooral in de toendra die hier alleen de zomermaanden niet bedekt is met sneeuw en ijs.

Wat eet hij graag?

Het normale voedsel van de wolf bestaat uit kleine knaagdieren, andere zoogdieren en vogels. Maar hij eet af en toe ook hoefdieren, vissen en karkassen.

Roedel

De wolf is een sociaal dier dat in roedels leeft. Deze familiegroepen zijn strikt georganiseerd en worden geleid door een mannetje en een vrouwtje. Het voedselaanbod bepaalt de roedelgrootte. Waar veel eten te vinden is, leeft de wolf in grote roedels. In een gebied met weinig eten bestaat de roedel uit een kleine familiegroep.

Huilen in koor

Door in koor te huilen, verstevigen wolven hun onderlinge band. Het komt het groepsgevoel ten goede. Bovendien laten ze zo weten tot waar hun territorium reikt. Ook gebruiken wolven hun gehuil om in contact te blijven met groepsgenoten. Het gehuil is op wel acht kilometer afstand te horen, afhankelijk van omstandigheden zoals wind en obstakels.

 

Is geadopteerd door: