De goendi leeft in de halfwoestijnen van Noord-Afrika, ten zuiden van het Atlasgebergte. Hij woont daar in rotsspleten aan de rand van grote woestijnsteppen.

Wat eet hij graag?

Het dieet van een goendi bestaat uit grassen, stekelige planten, groene graanplanten en koren.

Zonsopgang

Zodra de zon opkomt, worden goendi’s actief. Ze beginnen de dag met een zonnebad, maar zodra het te warm wordt, zoeken ze hun schuilplaatsen tussen de rotsen op. Hier wordt de warmte ’s nachts vastgehouden en is het overdag koel. Als het koud is, liggen de goendi’s over elkaar heen om warm te blijven.

Kamvingers

Goendi’s hebben vier tenen aan elke poot. De twee middelste tenen van de achterpoten hebben kamachtige haren. Met dit borsteltje verzorgt de goendi zijn zachte vacht.