De Californische zeeleeuw leeft aan de Pacifische kust van Noord-Amerika en Mexico.

Wat eet hij graag?

Hij eet verschillende soorten vis, inktvis en schaaldieren. Al het eten wordt in één keer doorgeslikt. Hoewel men vroeger dacht dat zeeleeuwen hun prooi dankzij echolocatie opsporen, blijkt dit niet het geval te zijn. Wel gebruiken ze hun gevoelige snorharen om beweging, bijvoorbeeld van een zwemmende prooi, waar te nemen. Ook hebben ze een uitstekend gehoor. Hiervoor maken ze gebruik van hun uitwendige, gestroomlijnde oren die onder water afgesloten kunnen worden.

Brullen als een leeuw

Het woordje 'leeuw' in zijn naam heeft hij te danken aan het geluid dat hij kan maken: het gebrul lijkt op dat van de leeuw. De Californische zeeleeuw staat bekend als leergierig, intelligent en speels.

Onder of boven

De zeeleeuw kan zich zowel in het water als op het land uitstekend voortbewegen. Lopen, rennen en klimmen gaat hem prima af en hij kan wel 40 kilometer per uur zwemmen. Hij heeft kleine uitwendige, gestroomlijnde oren die onder water afgesloten worden. Hij kan dan nog steeds uitstekend horen. Hij kan vijftien tot twintig minuten zijn adem inhouden en meer dan 100 meter diep duiken.
 

Is geadopteerd door: