Doordat voedsel van geiten niet heel voedzaam hoeft te zijn, kunnen geiten bijna overal leven, zelfs in de woestijn of in tropische bossen. De enige plaatsen waar zij niet kunnen leven zijn: toendra’s en natte gebieden. Er leven wilde kuddes geiten op Hawaï en andere eilanden.

Wat eet hij het liefst?

Geiten knabbelen de hele dag door. Het eten van grassen, kruiden en bladeren, waarin weinig voedingsstoffen zitten, is voor hen geen probleem. Ze eten er gewoon meer van. Over het eetgedrag van de geit bestaat ook een spreekwoord: ‘de kool en de geit sparen’. Dit betekent dat je beide partijen tevreden wilt houden.

Goede klimmers

Geiten zijn dol op klimmen en klauteren en kunnen hoog springen. Veel wilde geiten wonen in bergachtige gebieden, waar ze goed moeten kunnen klimmen om aan roofdieren te ontsnappen en niet naar beneden te vallen. 

Vierkante ogen

De pupillen van geiten zijn horizontaal rechthoekig, en niet rond zoals bij een mens. Door deze vorm kunnen prooidieren hun omgeving goed in de gaten houden en hebben ze een soort panoramavisie. Zo kunnen ze zien wanneer er een roofdier in de buurt is en kunnen ze direct over obstakels heen springen als ze moeten vluchten.