De Bennett wallaby komt voor in Australië. Overdag slaapt hij voornamelijk in de ondergroei, met name in eucalyptusbossen.

Wat eet hij graag?

Een Bennett wallaby eet gras en kruiden. Hij begint vaak pas aan het eind van de dag, wanneer het niet meer zo heet is, te grazen aan de rand van het bos. Zijn activiteitenpatroon is gelinkt aan de temperatuur.  

Blind geboren

Als het jong met 30 dagen ter wereld komt, is hij nog niet helemaal ontwikkeld. Hij kan bijvoorbeeld nog niet zien. Op geur werkt hij zijn weg naar de buidel en tepels van zijn moeder. Hij blijft nog 280 dagen in de buidel en wordt nog gezoogd tot hij twaalf tot zeventien maanden oud is.

Afkoelen

De Bennett wallaby leeft voornamelijk in een omgeving met een warm klimaat. Vanwege de warmte slapen ze overdag in de ondergroei. Als een wallaby het warm heeft, kan hij zijn lichaam laten afkoelen door aan zijn voorpoten te likken.
 

Is geadopteerd door: