page title

Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar meer informatie over ARTIS en de geschiedenis van ARTIS? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

 

Hoe oud is ARTIS?
ARTIS is opgericht in 1838. Lees meer over de  geschiedenis van ARTIS .

Kan ik in ARTIS komen werken of stage lopen?
Bekijk de vacatures .

Kan ik ARTIS steunen?
Kijk hiervoor bij steun ARTIS .

Kan ARTIS mij steunen bijvoorbeeld door sponsoring of vrijkaartjes?
Vrijwel dagelijks bereiken dergelijke verzoeken ARTIS, wij kunnen daar niet op ingaan. ARTIS is - deels - een door de overheid, fondsen, het bedrijfsleven en particulieren gesponsord instituut en we vinden het niet gepast om hun bijdragen te gebruiken voor het ondersteunen van derden. Wij maken een uitzondering voor specifieke natuurbeschermingsprojecten. Natuurbescherming behoort tot een van de voornaamste doelstellingen van ARTIS en ondersteuning daarvan kan daarom worden verantwoord.

Kan ARTIS mij helpen met mijn spreekbeurt?
Veel informatie voor spreekbeurten of werkstukken vind je bij onze collectie . Omdat ARTIS zoveel aanvragen ontvangt, sturen wij helaas geen materiaal toe voor spreekbeurten. Op de website van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen vind je ook veel informatie en zelfs volledige spreekbeurten over diverse dieren.

Wat kan je in ARTIS zien als het regent?
Als het regent, is er in ARTIS genoeg te zien. Bij veel verblijven kan je ook binnen een bezoekje brengen. Daarnaast zijn er ook een groot aantal helemaal overdekte verblijven, zoals het Apenhuis en het Vlinderpaviljoen, en is er dagelijks een programma in het Planetarium. 

Hoe doneer ik mijn archief of meld ik mijn kunstproject aan bij ARTIS?
Kijk hiervoor bij   kunstaanvragen .

Ik heb een suggestie/klacht, waar kan ik deze naartoe sturen?
Wij vinden het erg prettig als bezoekers ons informeren over hun ervaringen tijdens hun bezoek aan het ARTIS-park, zowel positief als negatief. U kunt ons van uw ervaringen op de hoogte stellen door het contactformulier in te vullen, een e-mail te sturen naar info@artis.nl , of een brief naar ARTIS t.a.v. publieksservice, Postbus 20164, 1000 HD Amsterdam.