page title

Natuurbehoudproject Aziatische olifant

ARTIS steunt Awely sinds 2008 met het project om confrontatie tussen mens en dier te vermijden.

 

olifanten_natuurbehoud_planters.jpg

Awely helpt de lokale bevolking hun oogst te beschermen.

 

Bedreiging

Het leefgebied van Aziatische olifanten wordt steeds meer versnipperd door menselijke nederzettingen, nieuw landbouwgebied en wegenbouw. Door hun krimpende leefgebied kunnen Aziatische olifanten steeds moeilijker aan voldoende voedsel komen. Ze zoeken dan ook steeds vaker de velden van lokale akkerbouwers op en ‘oogsten’ wat er op het land staat. Daardoor vormen zij een bedreiging voor de lokale bevolking en de lokale bevolking voor hen.

Het project

Awely is een Franse organisatie die zich inzet voor de Aziatische olifant door middel van activiteiten waarbij het vermijden van confrontatie tussen mens en dier centraal staat. Het doel van het natuurbehoudproject in het Golagath in Assam in India is om olifanten uit bewoond gebied te houden op een diervriendelijke manier. Bijvoorbeeld door de boeren andere gewassen te laten verbouwen waar de olifanten niet op afkomen, zoals citroengras, wilde kurkuma en suikerriet.

 

Awely_olifanten_India3_1920x1080.jpg

Awely zet zich in voor de Aziatische olifant.

 

Daarnaast heeft Awely ook andere natuurbehoudsprojecten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Awely werkt vanuit de overtuiging dat natuurbehoudsactiviteiten alleen werken wanneer de lokale bevolking bij het proces wordt betrokken. De organisatie richt zich op twee soorten bedreigingen: de directe confrontaties tussen mens en dier en het effect van menselijk handelen op de biodiversiteit en bedreigde diersoorten.

Steun van ARTIS

ARTIS heeft bijgedragen aan verschillende activiteiten van Awely, zoals  trainingen en workshops voor de lokale bevolking en het operationeel maken van wachttorens. Met behulp van deze wachttorens zorgen boeren er onder meer met zaklampen voor dat de olifanten weg blijven bij de gewassen van de bevolking.

Organisatie: Awely
Diersoort: Aziatische olifant
Locatie: India
Websites:  www.awely.org