page title

Natuurbehoudproject Armenië

In 2010 is ARTIS in samenwerking met de Foundation for the Preservation of Wildlife and Cultural Assets (FPWC) gestart met de realisatie van een groot natuurproject in Armenië.

Behoud van de biodiversiteit

De Kaukasus, waarvan Armenië onderdeel is, is een 'hotspot' van biodiversiteit. De regio is een van de rijkste plekken op aarde, maar deze diversiteit wordt ook heel erg bedreigd. De FPWC zet zich in voor de bescherming van de dieren die hier leven en voor onderwijs over de natuur. De organisatie doet dit door samen te werken met de lokale bevolking

Steun van ARTIS

Naast het bovengenoemd project, is de organisatie met behulp van de steun van ARTIS hard bezig met een programma om Perzische panters uit te zetten in het wild. Van deze bedreigde katachtige leven er nog zo’n 1.300 dieren in het wild. De FPWC zet zich in voor het behoud en de groei van de populatie in de Kaukasus.

Organisatie: Foundation for the Preservation of Wildlife and Cultural Assets
Locatie: Armenië
Websites:  fpwc.org

Om de unieke natuur in Armenië te beschermen wordt FPWC ook ondersteund door IUCN NL. Zo wordt er onder meer gewerkt aan het beschermen van de Kaukasische luipaard tegen stropers.