page title

Noord Paviljoen

Het Noord Paviljoen is onderdeel van de Ledenlokalen, die in 1868 zijn ontworpen door G.B. Salm als hoofdgebouw van het genootschap Natura Artis Magistra. Het geheel is in 2014 gerestaureerd en gerenoveerd, waarbij de 19de-eeuwse sfeer van het pand zoveel mogelijk is hersteld. 

Het Noord Paviljoen is in zijn geheel te boeken en per vertrek. De Platanen Salon en de Honingboom Vestibule kunnen alleen worden geboekt in combinatie met de andere locaties in het Noord Paviljoen. Bekijk de verschillende vertrekken hieronder.

Blauwe Sterrenzaal_stoelen_MW_1920x1080.jpg

Blauwe Sterrenzaal

De Blauwe Sterrenzaal ligt op de bovenverdieping van het Noord Paviljoen van de Ledenlokalen, tussen de Hoofdentree van ARTIS en Micropia. U bevindt zich in deze zaal tussen hemel en aarde. Sterren aan de wanden en fonkelend in de kroonluchter en een aarde vol dieren en planten op het tapijt onder uw voeten. 

Geschikt voor een onvergetelijk feest, een inspirerende vergadering, een sfeervol huwelijk. De Blauwe Sterrenzaal kan een geheel vormen samen met andere vertrekken op de begane grond. 

Opstellingen Blauwe Sterrenzaal  
Vergadering of presentatie 60 personen
Ontvangst  60 personen
Diner 60 personen

Stichtingskamer(2)_MW_1920x1080.jpg

Stichtingskamer

Dit was de werkkamer van de oprichter van ARTIS, G.F.Westerman. Deze ruimte is altijd al een plek van organiseren, nadenken en toekomstplannen maken geweest. Vergader in alle rust in de Stichtingskamer en vind ruimte tot nadenken op het Artisplein, al wandelend langs de Hollandse Polder en geniet van een uitzicht op lepelaars.

Aan de wanden van de Stichtingskamer hangen de portretten van alle voormalig ARTIS-directeuren. In de aangrenzende Honingboom Vestibule en Platanen Salon kunt u zich terugtrekken om ongedwongen samen te komen.

Opstellingen Stichtingskamer  
Vergadering of presentatie 12 personen
Ontvangst  12 personen
Diner 12 personen

Bamboekamer_MW_1920x1080.jpg

Bamboekamer

De gouden accenten op het behang werd geïnspireerd op de grassoort bamboe in het ARTIS-Park. De Bamboekamer is geschikt voor een intieme vergadering. Begint u de dag met uw vergadering? Dan kan het ontbijt 's ochtends voor u klaar staan op de vergadertafel. 

De lichte, serense sfeer van de Bamboekamer schept een klimaat waarin u ongestoord kunt vergaderen of lunchen.

Opstellingen Bamboekamer  
Vergadering of presentatie  14 personen
Ontvangst 14 personen
Diner 14 personen

Platanensalon_MW_1920x1080.jpg

Platanen Salon

Van oudsher heeft een salon de functie van 'pronkkamer', en dat is met deze ruimte niet anders. Het hemelsblauwe plafond is er een dat gezien mag worden; het is zorgvuldig gerestaureerd en zo teruggebracht in z'n volle, 19de-eeuwse glorie. Wisselende kunstwerken uit de ARTIS-collectie sieren de wanden van de salon. En het behang is door kunstenaar Pavèl van Houten speciaal voor deze ruimte ontworpen, geïnspireerd door de vlekken op de bast van de plataan. 

In de Platanen Salon kunt u uw gasten ontvangen of u terugtrekken voor een ontspannen gesprek op de designmeubels. U heeft vrij zicht op het Artisplein met z'n platanen en de Hollandse Polder waar de lepelaars leven. En de Platanen Salon is en suite gelegen aan de centrale Honingboom Vestibule van het Noord Paviljoen.

Opstellingen Platanen Salon  
Ontvangst 10 personen
Vergadering of overleg  6 personen

Honingboom Vestibule_entree_MW_1920x1080.jpg

Honingboom Vestibule

In de Honingboom Vestibule ontving ARTIS lange tijd vertegenwoordigers uit handel, industrie, kunst en wetenschap. Het vertrek verbindt sinds 1870 alle kamers op deze benedenverdieping. Zo brengt het ook nu nog degenen bij elkaar die van de vertrekken gebruik maken. Het is een 19de-eeuwse omgeving, maar met nieuw ontworpen behang, messing bar en imposante lamp als kenmerkende elementen van nu. Betreed de Honingboom Vestibule via de marmeren opgang aan het ingangsplein en geniet hier in alle rust van een welkomstdrankje.