page title

Waarom adopteren zij?

Aldabra_reuze_schildpad_eetbare_tuin_plant_eten_R_1920x1080.jpg

Meijers

“De Aldabra reuzenschildpad is een van de langzaamste reptielen ter wereld. En kan extreme leeftijden bereiken tot wel 200 jaar! Dat was nou net bepaald de doorslaggevende reden om hem te adopteren. Want Meijers gaat voor duurzame relaties. Voor ons familiebedrijf symboliseert de reuzenschildpad de weloverwogenheid, de evenwichtige groei, de blik op de lange termijn! Het is een sociaal dier die onderdeel vormt van de groep. En dat bleek voor onze medewerkers de ultieme reden om voor de reuzenschildpad te kiezen”

zwartvoetpinguin_paar_R_1920x1080.jpg

Advocatenkantoor De Binnenstad

“Als advocaat houd ik mij o.a. bezig met de juridische aspecten rond het krijgen van kinderen in niet traditionele gezinnen. Het gaat daarbij onder meer om kinderen van lesbische moeders en homo-vaders en kinderen die zijn geboren via draagmoederschap.  Dit is voor mij de reden om een vrouwen-koppel pinguïns in ARTIS te adopteren. Dit koppel heeft een ei uitgebroed en voor het kuiken gezorgd. Daarnaast dragen ze het “uniform” van een advocaat.” - Wilma Eusman
 

Gebro bv Aannemingsbedrijf
 

“De presentatie zoals door jullie verzorgt m.b.t. de adoptie en de persoonlijke tint die eraan wordt meegegeven spraken ons zeer zeker aan. Het gevoel is dan ook het is hier niet alleen om het geld te doen is.”

- Gebro bv Aannemingsbedrijf, adoptant van rode vari’s

roelroel_EB_1920x1080.jpg

Duyts Bouwconstructies

"Het principe van adoptie van de dieren is leuk, zo heb je toch meer affiniteit met ARTIS en al zijn bewoners, ook is het mooi dat de adoptanten op de website van Artis worden genoemd."

Duyts bouwconstructies heeft een roel roel paar geadopteerd.

 

 

 

stierkophaai_1920x1080.jpg

Lebrun B.V.

"Als toeleverancier van draai- en freeswerk zijn we een stierkophaai in ARTIS gaan adopteren. De stierkophaai legt wokkelvormige eieren, het lijken net boren. Ze zijn zo’n 13 centimeter, wat enorm groot is in vergelijking met de ongeveer 1 meter grote haai zelf. In totaal leggen ze ongeveer 24 van deze grote eieren in één enkel broedseizoen. De dierverzorger van ARTIS vertelde ons in klein comité meer over de stierkophaai en we kregen als adoptant een onbevrucht ei in een weckpot cadeau."

Lebrun B.V. is adoptant van een stierkophaai.

panterkameleon1920x1080.jpg

Bovertis B.V.

"We hebben voor de Panterkameleon gekozen omdat wij een van onze kassasystemen naar dit dier hebben vernoemd. Het systeem is dusdanig flexibel dat het zich aanpast aan elke omgeving. Wij nodigen onze klanten van harte uit om de panterkameleon in Artis te komen bewonderen, geïnspireerd te raken, zich te verwonderen en te leren over de natuur en zichzelf." Martin Broeren (Bovertis)

Bovertis B.V. is adoptant van de panterkameleon.

Fennek_EB_1920x1080.jpg

Bröring

Bröring heeft een fennek in ARTIS geadopteerd. Dit omdat deze woestijnvos, net als de temperatuurregulatie die Freshbed biedt, zijn eigen temperatuur regelt. Dit doet de fennek door middel van zijn dikke vacht en grote oren. De dikke vacht beschermt het dier tegen de kou. Ze raken de hitte van de dag kwijt doordat er veel bloed door de oren stroomt. Omdat daar een dunnere vacht zit, kan de hitte uit het bloed makkelijk ontsnappen. Zo koelt het bloed af, en de fennek zelf ook. U kunt ook de nacht doorbrengen in een karakteristiek 18de-eeuw huis in hartje Amsterdam. In slaapvallen in een heerlijk Freshbed met het geluid van huilende wolven. Het kan in Huize Welgelegen, aan de rand van Artis.