page title

Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar meer informatie over je bezoek? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

 

Wanneer is ARTIS open?
ARTIS is elke dag van het jaar geopend. Bekijk de openingstijden .

Hoeveel kost een toegangskaart?
Kijk hiervoor bij toegangsprijzen . Hier kun je ook direct online   een toegangskaart kopen zodat je direct naar de toegangscontrole kunt.

Hoeveel kost een toegangskaart voor de Zoomeravonden?
Voor de Zoomeravonden is geen apart tarief, je kan met een reguliere toegangskaart naar binnen. Hier kun je ook direct online  een toegangskaart kopen zodat je direct naar de toegangscontrole kunt.

Hoe lang is mijn toegangskaart geldig?
Op alle toegangskaarten staat een einddatum vermeld. Na deze datum is het niet mogelijk om de geldigheid van de kaarten te verlengen of te vervangen. E-tickets zijn één jaar na aankoop geldig.

Kan ik mijn toegangskaarten of lidmaatschap annuleren? (Herroepingsrecht)
Online gekochte toegangskaarten voor het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia mogen zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen na datum van aankoop (bedenktermijn) geannuleerd worden. Je kan hiervoor het formulier gebruiken dat hier is te downloaden. Je kan ook een mail sturen aan info@artis.nl met als onderwerp ‘Herroeping aankoop online toegangskaart(en) of lidmaatschap’, onder vermelding van naam, datum aankoop, lidmaatschapsnummer, bankrekeningnummer en e-mailadres. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag van ons retour. Uitzonderingen op het herroepingsrecht zijn toegangskaarten die al zijn gebruikt en toegangskaarten die voor een specifieke datum zijn gekocht.

Na het verstrijken van de bedenktermijn worden online toegangskaarten niet teruggenomen, omgewisseld voor geld of vervangen en kan de geldigheidsduur niet worden verlengd. 

Annuleren van online toegangskaarten voor een programma van de ARTIS-Academie kan uitsluitend per e-mail en tot 7 dagen van te voren tegen administratiekosten van € 2,50 per afhandeling. Binnen 7 dagen voorafgaande aan het evenement is annulering niet mogelijk.

Is het nodig om mijn E-tickets uit te printen? 

Nee, het is niet nodig deze uit te printen. Je kan je online gekochte toegangskaarten eenvoudig laten scannen vanaf je smartphone of tablet.

Hoe kom ik bij ARTIS?

Tram 14 vanaf Amsterdam Centraal Station stopt op halte ARTIS. Tramlijn 7 en 19 stoppen op het Alexanderplein, op loopafstand van ARTIS. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Hiervandaan is het tien minuten lopen naar de Hoofdentree.

Een ov-reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl . ARTIS is tevens goed bereikbaar per auto. Stippel je route uit met de routeplanner .

Beschikt ARTIS over een eigen parkeergelegenheid?
ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. ARTIS- en Micropia-bezoekers kunnen gebruikmaken van het voordelige ARTIS-parkeertarief. Op het parkeerterrein bevinden zich vijf invalidenparkeerplaatsen. Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de Hoofdentree.

Je krijgt een inrijkaart als je het parkeerterrein op rijdt. Parkeerdagkaarten voor ARTIS-bezoekers zijn tegen inlevering van deze inrijkaart verkrijgbaar bij de kassa van ARTIS en de ARTIS-winkel.

Parkeertarief bezoekers 8.30 - 0.00 uur
Leden € 12,50
Niet-leden € 15,00

Het parkeertarief voor overige tijden en gebruikers bedraagt € 6,00 per uur. Dit kunt u betalen bij de parkeerbetaalautomaat.

Op drukke dagen, zoals tijdens vakanties, raakt het ARTIS-parkeerterrein en de omliggende wegen en parkeergarages snel vol. Het is verstandig om tijdens deze drukke dagen met het openbaar vervoer te komen. Dan sta je nooit in de file en kun je volop van je dag in ARTIS genieten.

Is ARTIS toegankelijk met een rolstoel?
Het ARTIS-Park is grotendeels goed te bereiken met een rolstoel. Er zijn enkele smalle weggetjes en enkele heuvels, maar deze zijn goed te omzeilen.

Kan ik bij ARTIS een rolstoel huren?
Het ARTIS-terrein is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij de kassa is een beperkt aantal rolstoelen te leen tegen een borgsom van € 1,00. Het is niet mogelijk om een rolstoel te reserveren.

Op het parkeerterrein bevinden zich vijf invalidenparkeerplaatsen. Hiervoor gelden de reguliere ARTIS-parkeertarieven.

Is er een speciaal tarief voor minder valide personen?
Een rolstoelafhankelijke persoon mag een gratis begeleider meenemen. De begeleiderskaart kan bij de kassa van ARTIS kosteloos worden afgehaald.

Mag ik mijn (assistentie)hond of een ander huisdier meenemen?
Honden en/of andere (huis)dieren zijn niet toegestaan in ARTIS. Veel dierenverblijven hebben een open of halfopen karakter. Bezoekers wandelen tussen de loslopende dieren in het Apenhuis en Vogelhuis, op Lemurenland en de Kinderboerderij, in het Vlinderpaviljoen en het verblijf van de Bennett Wallaby’s. Ook kunnen bezoekers de pelikanen en zwartstaartprairiehonden in de halfopen verblijven zien. Daarnaast lopen er in het park onder meer parelhoenders los. De dieren in ARTIS zijn in principe wilde dieren, en veelal niet tam. De dieren kunnen in paniek raken van onbekende honden en/of andere (huis)dieren. In samenspraak met Stichting Gebruikers Assistentiehonden is er een speciale route voor bezoekers met een assistentiehond uitgestippeld, waarbij recht gedaan wordt aan de veiligheid van de assistentiehond en de dieren van ARTIS. Daarnaast wordt er alleen toegang verleend aan assistentiehonden die alle benodigde inentingen hebben gehad. De route kan opgehaald worden aan de kassa’s. Mocht het niet noodzakelijk zijn om de assistentiehond mee te nemen, dan adviseert ARTIS om voor de volledige ARTIS-beleving gratis een begeleider mee te nemen om toegang te krijgen tot alle verblijven.

Ik wil graag alleen het ARTIS-Planetarium bezoeken. Kan dit?
Ik wil graag alleen het ARTIS-Planetarium bezoeken. Kan dit? Dit is helaas niet mogelijk. Het Planetarium is onderdeel van het ARTIS-Park. Enkel met een toegangskaart voor ARTIS kun je het Planetarium bezoeken

Kunnen wij eten en drinken in het park? 
Eten en drinken kun je zelf meebrengen, maar ook gemakkelijk van tevoren regelen via arrangementen .

Hoeveel eetgelegenheden zijn er in ARTIS?
In ARTIS bevinden zich de volgende eetgelegenheden:
Het Planetariumcafé, restaurant de Twee Cheetahs, de Savannekiosk en het Tuinpaviljoen. Kijk ook bij Horeca in ARTIS .

Ik volg een glutenvrij dieet. Wat kan ik in ARTIS eten en drinken?
U kunt in restaurant de Twee Cheetahs gluten- en lactosevrij eten. Als u dit van tevoren aangeeft bij één van de medewerkers, dan houden zij hier rekening mee. Wij serveren in ieder geval glutenvrije patat en glutenvrije tosti's. Op verzoek maken wij lactosevrije salades en pistoletjes. Voor verdere mogelijkheden kunt u informeren bij een van de restaurantmedewerkers. 

Ik ben lactose-intolerant. Wat kan ik in ARTIS eten en drinken?
Het is goed mogelijk om een koemelkeiwit en lactose vrije maaltijd te krijgen in ons restaurant de Twee Cheetahs. U kunt in restaurant de Twee Cheetahs gluten- en lactosevrij eten. Als u dit van tevoren aangeeft bij één van de medewerkers, dan houden zij hier rekening mee. Wij serveren in ieder geval glutenvrije patat en glutenvrije tosti's. Op verzoek maken wij lactosevrije salades en pistoletjes. Voor verdere mogelijkheden kunt u informeren bij een van de restaurantmedewerkers. 

Zijn er in ARTIS kluisjes waar ik mijn bagage in kwijt kan?
ARTIS beschikt niet over kluisjes. Wel kunt u uw bagage kwijt bij het serviceraam, meteen links van de ingang. U kunt aan het eind van uw bezoek (voor sluitingstijd) uw bagage op dezelfde plek weer afhalen.

Ik ben iets verloren in ARTIS, hebben jullie het gevonden?
Kijk hiervoor bij de gevonden voorwerpen .

Wat kan je in ARTIS zien als het regent?
Als het regent, is er in ARTIS genoeg te zien. Bij veel verblijven kan je ook binnen een bezoekje brengen. Daarnaast zijn er ook een groot aantal helemaal overdekte verblijven, zoals het Apenhuis en de Vlindertuin, en is er dagelijks een programma in het Planetarium.

Zijn er 's winters wel dieren te zien?
Nou en of! De meeste dieren zijn gewoon buiten. Bovendien heeft ARTIS heel veel verwarmde gebouwen, waar het juist in de winter voor mens en dier goed toeven is.

Kan ik een dierverzorger spreken?
De dierverzorgers van ARTIS kun je tijdens je bezoek aanspreken of je kunt vragen stellen bij ‘ de dierverzorger vertelt ’. De dierverzorgers hebben het te druk met hun dagelijkse werkzaamheden, zoals het verzorgen van de dieren, waardoor ze geen interviews kunnen doen.

Mag ik roken in ARTIS?
ARTIS is sinds 4 april 2019 rookvrij. In ARTIS kunnen bezoekers elke dag genieten van de natuur, midden in het centrum van Amsterdam. Bij goede zorg voor ons park en voor onze bezoekers hoort schone lucht. We vinden het belangrijk dat alle kinderen die ARTIS bezoeken dit kunnen doen in een gezonde omgeving. Ook voor de dieren is meeroken niet goed. Bezoekers kunnen roken buiten het ARTIS-Park. Van de medewerkers bij de ingang ontvangen zij dan een stempel waarmee zij weer toegang hebben tot het ARTIS-Park.