page title

Proefopenstelling ARTIS op 16, 17, 18 en 30 april

Na een zonovergoten en drukbezocht openingsweekend heeft ARTIS besloten ook vrijdag 30 april de deuren te openen voor bezoekers. Dit is de laatste dag dat ARTIS deelneemt aan de pilot Testen voor Toegang van de rijksoverheid.

reserveer nu je starttijd

ARTIS mag opnieuw maximaal 5.000 bezoekers ontvangen. De kaartverkoop gaat donderdagochtend 22 april van start via Mijn ARTIS  

Bij een bezoek gelden alle reguliere coronamaatregelen, waaronder 1.5m afstand en het dragen van een mondkapje in alle binnenruimtes. Daarnaast is het vanuit de overheid verplicht, voor bezoekers vanaf 12 jaar, om bij aankomst een negatief testbewijs te tonen via een QR-code op je telefoon. Dit mag niet ouder zijn dan 40 uur en is uitsluitend te verkrijgen via  www.testenvoortoegang.nl .

Advies

We raden bezoekers aan eerst een afspraak in te plannen voor een coronatest alvorens je toegangskaarten en/of een starttijd reserveert voor ARTIS. Ga hiervoor naar de website ​ www.testenvoortoegang.nl ​ om de beschikbaarheid van de testlocaties te bekijken. 

ARTIS-Micropia

Ook ARTIS-Micropia is op vrijdag 30 april wederom geopend en gratis toegankelijk voor bezoekers van ARTIS. Na het reserveren van jouw ARTIS-toegangskaart ontvang je per mail een unieke code waarmee je een gratis toegangskaart en starttijd voor Micropia kunt reserveren. Bezoek Micropia voor of na jouw bezoek aan ARTIS. In Micropia geldt een mondkapjesplicht. Let op: Micropia bevindt zich niet in het ARTIS-Park, maar is rechts naast de hoofdentree te vinden.

 

Hoe werkt het?

 

1.    Reserveer vanaf donderdagochtend 22 april op Mijn ARTIS een toegangskaart. Heb je nog geen Mijn ARTIS-account? Ga naar Mijn ARTIS en maak een Mijn ARTIS-account aan.  

2.    Maak op www.testenvoortoegang.nl een afspraak voor een coronatest. Deze is gratis. Binnen een uur ontvang je de uitslag.

3.     Ben je negatief getest? Download de CoronaCheck-app op je smartphone via de App Store (Apple) of Google Play Store (Android). 

4.     Toegang tot ARTIS is enkel mogelijk op vertoon van een digitaal testbewijs (QR-code). Vul de code in die je in de e-mail met de testuitslag hebt ontvangen in de CoronaCheck-app: je ontvangt dan in de app een QR-code, dat is jouw testbewijs.

5.    Toon bij aankomst in ARTIS:

•    De QR-code in de CoronaCheck-app (je testbewijs van de negatieve testuitslag). Wanneer je geen smartphone hebt, kun je ook met je ontvangen code een papieren tesbewijs maken via www.coronacheck.nl
•    Jouw toegangskaart voor ARTIS

Let op:

•    Het testresultaat mag bij toegang tot ARTIS maximaal 40 uur oud zijn en moet middels een QR-code getoond worden.
•    Testen kan uitsluitend na een afspraak via bovenstaande link bij een speciaal hiervoor aangewezen testlocatie.
•    Een vaccinatiebewijs, een negatieve test van een andere testlocatie óf een negatieve zelftest gelden niet als testbewijs om ARTIS te kunnen bezoeken.

Meer weten over het verplichte testen vooraf?

Kijk voor alle vragen en antwoorden op www.testenvoortoegang.nl .

Over de proefopening 

 

Waarom werkt ARTIS mee aan Testen voor Toegang?

Vooropgesteld is ARTIS blij dat bezoekers ARTIS na lange tijd eindelijk weer kunnen bezoeken dankzij deze pilot. ARTIS ziet graag dat het park open kan zonder de maatregelen die horen bij deze proefopening: het verplicht doen van een coronatest. ARTIS is hoofdzakelijk een openlucht locatie en heeft in 2020 laten zien dat, met alle maatregelen ndie het park heeft getroffen, een veilig bezoek aan ARTIS mogelijk is. Daarom is alles er op gericht om na deze test zo snel mogelijk ‘normaal’ open te kunnen, zonder verplichte coronatest vooraf. 

Wat is Testen voor Toegang?

Het platform Testen voor Toegang is een initiatief van Stichting Open Nederland en de rijksoverheid. De ervaringen en kennis die worden opgedaan tijdens deze testevenementen helpt Stichting Open Nederland een bijdrage te leveren aan het heropenen van het sociaal leven in Nederland.

Gaat ARTIS ook na deze proefperiode door met verplicht testen vooraf?

ARTIS ziet graag dat het park open kan zonder de maatregelen die horen bij deze proefopening: het verplicht doen van een coronatest. ARTIS is hoofdzakelijk een openlucht locatie en heeft in 2020 laten zien dat, met alle maatregelen die het park heeft getroffen, een veilig bezoek aan ARTIS mogelijk is. Daarom is alles er op gericht om na deze test zo snel mogelijk ‘normaal’ open te kunnen, zonder verplichte coronatest vooraf.

Blijft ARTIS na deze proefperiode ook geopend?

Dat weten we nu nog niet. We volgen hierin de richtlijnen van het kabinet en daarover is nu nog niets bekend.

Waarom moet ik mezelf nu laten testen terwijl dat eerder niet hoefde?

ARTIS is blij met de kans die ons wordt geboden om de poorten van ARTIS weer open te mogen stellen voor bezoekers. Veel bezoekers kijken hier al lange tijd naar uit. ARTIS is van mening dat een veilig bezoek aan ARTIS, hoofdzakelijk een openluchtlocatie, ook mogelijk is met de maatregelen die wij in 2020 al getroffen hebben. Voor deze korte periode van drie dagen gelden de voorwaarden die zijn gesteld door de overheid. 

Over jouw bezoek

 

Wat zijn de openingstijden tijdens deze proefperiode?

ARTIS is geopend volgens de normale openingstijden van 09.00-18.00 uur. Micropia is tussen 11.00-17.00 uur toegankelijk voor bezoekers.

Wat doen jullie eraan om het bezoek aan ARTIS veilig te houden?

ARTIS treft verschillende voorbereidingen om je bezoek zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. Dit protocol bestaat onder andere uit inachtneming van de 1.5 meter afstand, mondkapjesplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar in binnenruimtes, een maximaal aantal bezoekers per tijdslot, een routing door het park om drukte op knelpunten te voorkomen, extra schoonmaakrondes en extra handwaspunten.

Kan ik ook zowel ARTIS als Micropia bezoeken?

Ja, zowel ARTIS als Micropia is tijdens deze proefdagen geopend. ARTIS-Micropia is tijdens deze proefdagen gratis toegankelijk voor bezoekers van ARTIS. Na het reserveren van jouw ARTIS-toegangskaart kun je middels een unieke code een gratis toegangskaart en starttijd voor Micropia reserveren. Deze code ontvang je in de bevestigingsmail van jouw ARTIS-toegangskaarten. In Micropia geldt een mondkapjesplicht. Let op: Micropa bevindt zich buiten (naast) het ARTIS-Park.

Is er een vaste looproute in het park?

De veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en dieren staat voorop. Om 1,5 meter afstand te kunnen houden, is een deel van het park waar de paden smal zijn, eenrichtingsverkeer gecreëerd. Ook wordt een looproute via bewegwijzering aanbevolen om zoveel mogelijk kruisend verkeer te voorkomen.

Zijn binnenruimtes open?

Micropia en het ARTIS-Planetarium zijn toegankelijk voor publiek. Ook voor de dierverblijven geldt dat vrijwel alle binnen-verblijven geopend zijn. Het Apenhuis en de Stek zijn vooralsnog gesloten. Vanwege restauratie is het Aquarium sinds februari tijdelijk gesloten. In de binnenruimtes geldt een mondkapjesplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.  

Is het parkeerterrein open?

Ja, bezoekers kunnen op de normale manier gebruik maken van het ARTIS-parkeerterrein. Betalen van de parkeerkaart kan alleen bij de bakfiets bij de uitgang bij de flamingo’s, niet meer bij de kassa of in de winkel. Ook de betaalautomaat op het voorplein is gesloten. Betalen kan alleen per pin.

Is de horeca open?

In ARTIS zijn de horecagelegenheden de Bakkerij, de IJssalon, de Serre, het Frietkot en het Polderhuisje tijdens deze drie dagen geopend als afhaallocaties. Je hoeft dus geen eigen eten en drinken mee te nemen, maar dit mag wel.

Is de winkel open voor bezoekers?

De winkels in ARTIS-park en ARTIS-Micropia zijn tijdens deze dagen geopend voor bezoekers. Het gebruik van een winkelmandje en dragen van een mondkapje is in beide winkels verplicht. 

Kan ik gebruik maken van de kinderkarretjes? 

De kinderkarretjes zijn beschikbaar voor bezoekers. ARTIS vraagt bezoekers hiervoor zelf een 2 euro muntstuk mee te nemen, omdat ARTIS momenteel niet werkt met contant geld i.v.m. hygiënemaatregelen.  

Heb je andere vragen voor ARTIS rondom deze proefopenstelling?

Op onze website kun je het contactformulier  invullen. Wij zorgen dat jouw vraag bij de juiste afdeling terechtkomt.

 

Vragen over toegangskaarten 

 

Zijn de openingsdagen binnen deze proefperiode voor iedereen toegankelijk?

De openingsdagen zijn voor iedereen toegankelijk.

Kan ik ook al toegangskaarten reserveren voor na de proefperiode? 

Dat is nu nog niet mogelijk. Toegangskaarten zijn vanaf donderdag 22 april alleen beschikbaar voor deze proefdag. Zodra we meer weten over een verdere openstelling van ARTIS, informeren wij onze bezoekers via onze kanalen.

Ik wil mijn toegangskaarten die ik heb gekocht voor deze proefperiode toch graag annuleren. Kan dat?

Het is tot 24 uur voor aanvang van je starttijd mogelijk om je toegangskaarten nog te annuleren. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier

Kan ik de datum en starttijd nog wijzigen na aankoop?

Het is helaas niet mogelijk om de dag en/of starttijd van je toegangskaarten na aankoop nog te wijzigen. Je reservering wijzigen is alleen mogelijk wanneer je onverhoopt positief test op COVID-19 in de 40 uur voorafgaand aan jouw bezoek aan ARTIS.

Wat gebeurt er als ik positief test? 

Je kunt jouw starttijd annuleren door via deze  link het contactformulier in te vullen. Na het verzenden van het formulier is jouw annulering definitief en ontvang je per mail een kortingscode. Met deze kortingscode kun je op een later moment opnieuw kaarten reserveren via Mijn ARTIS. 

Ik heb al eerder een toegangskaart gekocht voor ARTIS. Is deze ook geldig op de drie aangekondigde openingsdagen?

Bezoekers die al eerder toegangskaarten voor ARTIS hadden gekocht, maar deze nog niet hebben kunnen verzilveren vanwege de lockdown, ontvangen van ARTIS een kortingscode. Deze kortingscode kun je in het boekingsproces invoeren bij het kopje ‘kortingscode’ om je kaarten te verzilveren.  

Kan ik ook alleen een toegangskaart en starttijd voor Micropia reserveren?

Ja, dat is mogelijk. Je reserveert jouw toegangskaart en starttijd voor Micropia via Mijn ARTIS .