page title

Opening ARTIS voor alle bezoekers

ARTIS is weer open voor alle bezoekers. Let op: je moet eerst een starttijd reserveren. Zonder gereserveerde starttijd heb je geen toegang tot ARTIS. Je kunt reserveren via jouw Mijn ARTIS-account. Druk op onderstaande knop om bij Mijn ARTIS te komen. Kom niet met het OV, maar met de fiets, lopend of met de auto.

reserveren verplicht

Starttijden en toegangskaarten zijn alleen online te reserveren boeken met een Mijn ARTIS-account . Zo komen er geen lange rijen bij de kassa of drukte bij de Hoofdentree. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers, medewerkers en dieren staat bij een bezoek namelijk voorop.

Elke woensdag en zaterdag nieuwe starttijden

ARTIS evalueert elke dag de drukte in het park en wilt iedereen de kans geven een bezoek te brengen aan het park. Op basis van de dagelijkse evaluatie geven we gefaseerd op woensdag en zaterdag nieuwe starttijden vrij voor de komende twee weken. Houd hiervoor de website in de gaten.

Maatregelen in ARTIS

Naast de verplichte starttijd, zijn er in ARTIS nog meer maatregelen genomen. De binnenverblijven en doorloopverblijven blijven voorlopig gesloten. Het Planetarium, Aquarium en Micropia zijn wel weer open. Op sommige paden en plekken in ARTIS is het best lastig om afstand te houden van elkaar. Daarom is er een aparte in- en uitgang en zijn smalle paden eenrichtingsverkeer geworden. Op drukke plekken zijn vakken gemaakt waarin je kunt staan om zo toch op afstand te blijven. Stepjes en loopfietsjes zijn op dit moment niet toegestaan in het park, ook zijn de kinderkarretjes van ARTIS niet te gebruiken. ARTIS wordt daarnaast vaker schoongemaakt en er zijn extra plekken in het park waar je je handen kunt wassen. De terrassen en andere zitplekken in ARTIS zijn verder van elkaar gezet, zodat er tussen de plekken voldoende ruimte blijft.

Wat kun je zelf doen?

ARTIS volgt het beleid van het RIVM. Kom daarom alleen naar ARTIS met je gezin of degene waar je volgens het RIVM een huishouden mee vormt. Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of verkoudheidsklachten hebt zoals een loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, koorts of verhoging tot 38 graden Celsius. Blijf ook thuis als een van je gezinsleden deze klachten heeft.

Kom met de fiets, auto of lopend. Kom niet met het openbaar vervoer, om overbelasting van het vervoersnetwerk te vermijden. Zo kunnen alle dokters, verplegers en andere (zorg)medewerkers hun belangrijke beroepen veilig blijven uitvoeren. Meer informatie over de parkeertarieven vindt u op www.artis.nl/parkeren .

Houd in het park zelf rekening met de volgende richtlijnen:
•    Houd minimaal 1,5 meter afstand tot bezoekers, medewerkers en dierverblijven
•    Schud geen handen
•    Hoest of nies in je elleboog
•    Was regelmatig je handen
•    Betaal overal contactloos

Veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over je bezoek? Bekijk dan de veelgestelde vragen .