page title

ARTIS is weer open voor alle bezoekers

ARTIS is weer open voor alle bezoekers. Naast het online reserveren van een starttijd, zijn er in ARTIS nog meer maatregelen genomen.

Online reserveren

Alle bezoekers van ARTIS hebben een starttijd nodig. Starttijden en toegangskaarten zijn alleen online te reserveren boeken met een Mijn ARTIS-account . Zo is er controle op de hoeveelheid bezoekers in ARTIS. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers, medewerkers en dieren staat bij een bezoek namelijk voorop. Je mag vanaf de gereserveerde starttijd tot sluitingstijd in ARTIS blijven.

Starttijden en toegangskaarten zijn alleen online te reserveren boeken met een . Zo komen er geen lange rijen bij de kassa of drukte bij de Hoofdentree. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers, medewerkers en dieren staat bij een bezoek namelijk voorop.

starttijd reserveren

 

Startijden worden tot twee weken in de toekomst vrijgegeven. Elke woensdag en zaterdag komen nieuwe startijden online. Houd hiervoor de website in de gaten.

Maatregelen in ARTIS

Naast de verplichte starttijd, zijn er in ARTIS nog meer maatregelen genomen.

  • Het overgrote deel van de locaties in het park zijn weer geopend alleen het Planetariumcafé, het Apenhuis, Lemurenland en de Kinderboerderij zijn vooralsnog gesloten.
  • Op sommige paden en plekken in ARTIS is het best lastig om afstand te houden van elkaar. Daarom is er een aparte in- en uitgang en zijn smalle paden eenrichtingsverkeer geworden. Op drukke plekken zijn vakken gemaakt waarin je kunt staan om zo toch op afstand te blijven. 
  • Stepjes en loopfietsjes zijn op dit moment niet toegestaan in het park, ook zijn de kinderkarretjes van ARTIS niet te  gebruiken. 
  • In ARTIS wordt vaker schoongemaakt en er zijn extra plekken in het park waar je je handen kunt wassen. De terrassen en andere zitplekken in ARTIS zijn verder van elkaar gezet, zodat er tussen de plekken voldoende ruimte blijft.
  • Daarnaast is het niet mogelijk om met contant geld te betalen in het park. Alle betaling zijn contactloos.

 

ARTIS volgt het beleid van het RIVM. Kom daarom alleen naar ARTIS met je gezin of degene waar je volgens het RIVM een huishouden mee vormt. ARTIS verwacht van haar bezoekers dat zij zich houden aan de landelijke geldende adviezen.

Veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over je bezoek? Bekijk dan de veelgestelde vragen .