page title

ARTIS is open voor alle bezoekers

ARTIS blijft ook na de persconferentie van 28 september open voor alle bezoekers. Naast het online reserveren van een starttijd, zijn er in ARTIS nog meer maatregelen genomen, waardoor een veilig bezoek mogelijk blijft.

Online reserveren

Alle bezoekers van ARTIS hebben een starttijd nodig. Starttijden en toegangskaarten zijn alleen online te reserveren met een  Mijn ARTIS-account . Zo is er controle op de hoeveelheid en spreiding van de bezoekers in ARTIS. Je mag vanaf de gereserveerde starttijd tot sluitingstijd in ARTIS blijven. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers, medewerkers en dieren staat bij een bezoek voorop. Daarom geeft ARTIS gehoor aan het verzoek van de burgemeester van Amsterdam en adviseert bezoekers om in binnenlocaties een mondkapje te dragen. 

starttijd reserveren

 

Startijden worden tot twee weken in de toekomst vrijgegeven. We geven gefaseerd, indien mogelijk, om de paar dagen (extra) starttijden vrij. Houd hiervoor de website in de gaten.

Maatregelen in ARTIS

Naast de verplichte starttijd, zijn er in ARTIS nog meer maatregelen genomen zodat je een veilig en ontspannen bezoek kunt brengen.

  • ARTIS verzoekt bezoekers vanaf 13 jaar in de binnenlocaties zoals Micropia, het Planetarium, de binnenverblijven, de horeca en de ARTIS-winkel een mondkapje te dragen. 
  • Het overgrote deel van de locaties in het park zijn open. Alleen het Planetariumcafé, het Apenhuis en de Kinderboerderij zijn gesloten.
  • Voor het Planetarium geldt een maximum aantal van 30 bezoekers per voorstelling. 
  • Om afstand houden makkelijker te maken, is er een aparte in- en uitgang gemaakt en zijn smalle paden eenrichtingsverkeer geworden. Op drukke plekken zijn vakken gemaakt waarin je kunt staan om op afstand te blijven. 
  • Stepjes en loopfietsjes zijn op dit moment niet toegestaan in het park, ook zijn de kinderkarretjes van ARTIS niet te  gebruiken. 
  • In ARTIS wordt vaker schoongemaakt en er zijn extra plekken in het park waar je je handen kunt wassen. De terrassen en andere zitplekken in ARTIS zijn verder van elkaar gezet, zodat er tussen de plekken voldoende ruimte blijft.
  • Daarnaast is het niet mogelijk om met contant geld te betalen in het park. Alle betalingen zijn contactloos.

 

ARTIS volgt het beleid van de Rijksoverheid, de gemeente Amsterdam en de richtlijnen van het RIVM. Kom alleen met personen uit je eigen huishouden of als gezelschap van maximaal 4 personen die niet tot één huishouden behoren. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Bekijk de website  van de Rijksoverheid voor meer informatie over wat er onder een gezelschap wordt verstaan. ARTIS verwacht van haar bezoekers dat zij zich houden aan de landelijke en lokale geldende adviezen.

Veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over je bezoek? Bekijk dan de veelgestelde vragen .