veel gestelde vragen

Wanneer is Artis open?

Artis is elke dag van het jaar geopend. Zie onze openingstijden.

Hoe oud is Artis?

Artis is opgericht in 1838. Lees meer over de historie van Artis.

Kan ik in Artis komen werken of stage lopen?

Bekijk onze vacaturepagina.

Ik wil graag trouwen in Artis, kan dat?

Jazeker, kijk hiervoor op de pagina's van evenementen en locaties.

Ik wil graag een verjaardagsfeestje voor mijn kind in Artis reserveren, kan dat?

Jazeker, kijk hiervoor op de pagina's van vier het in Artis.

Ik wil graag met mijn school Artis bezoeken, hoe gaat dat in zijn werk?

Kijk hiervoor bij scholen.

Mag ik mijn hond of een ander huisdier meenemen?

Helaas mogen er geen honden of andere huisdieren de dierentuin in. De Artis-bewoners zijn in principe wilde dieren. Ze zijn veelal niet tam en raken in paniek van onbekende honden en/of andere huisdieren. Dat betekent dat zelfs blindengeleidehonden geen toegang tot Artis kunnen krijgen. Vandaar dat een visueel gehandicapte Artisbezoeker voor een begeleider geen entreekaartje hoeft te kopen. Sommige andere tuinen kunnen honden wel toelaten, omdat ze geen gevoelige dieren hebben, of omdat bezoekers niet zo dichtbij dieren kunnen komen als in Artis. 

Ik heb een suggestie/klacht, waar kan ik deze naar toe sturen?

Wij vinden het erg prettig als bezoekers ons informeren over hun ervaringen tijdens hun bezoek aan ons park, zowel positief als negatief. Stuur een e-mail naar info@artis.nl of een brief naar Artis t.a.v. publieksservice, Postbus 20164, 1000 HD Amsterdam. 

Kan ik Artis steunen?

Je kan Artis steunen door: een Artis-lidmaatschap te geven of te nemen; te adverteren in het Artis-tijdschrift; als bedrijf een dier te adopteren; of een (fiscaal aftrekbare) gift of legaat te doen. Meer hierover kunt u lezen onder geef om Artis.

Kan Artis mij steunen bijvoorbeeld door sponsoring of vrijkaartjes?

Vrijwel dagelijks bereiken ons dergelijke verzoeken en wij kunnen daar niet op ingaan. Wij zijn - deels - een door de overheid, het bedrijfsleven en particulieren gesponsorde instelling en vinden het niet gepast om hun bijdragen te gebruiken voor het ondersteunen van derden. Wij maken een uitzondering voor specifieke natuurbeschermingsprojecten. Natuurbescherming behoort namelijk tot onze voornaamste doelstellingen en ondersteuning daarvan kan daarom weer wel worden verantwoord. 

Kan ik de directeur van Artis interviewen?

Aanvragen voor interviews van personeel van Artis gaan via de afdeling communicatie.

Zijn er 's winters wel dieren te zien?

Nou en of! De meeste dieren zijn gewoon buiten. Bovendien heeft Artis heel veel verwarmde gebouwen, waar het juist in de winter voor mens en dier goed toeven is. 

Kan ik een keer een kijkje achter de schermen nemen?

Dit kan in groepsverband via onze rondleidingen. Individuele verzoeken kunnen we helaas niet aannemen. Onze dieren hebben hun rust nodig.

Kan ik een dierverzorger spreken?

Onze verzorgers kun je tijdens het bezoek aanspreken of je kunt vragen stellen bij ‘de dierverzorger vertelt’. Onze verzorgers hebben het druk met het verzorgen van de dieren, daarom kunnen ze geen interviews doen.

Kan ik een keer meehelpen met de verzorging van de dieren?

Het verzorgen van de dieren is strikt voorbehouden aan onze eigen gekwalificeerde verzorgers. Wij krijgen erg vaak zulke verzoeken, en als wij deze zouden inwilligen, dan zou het teveel stress voor de dieren opleveren.

Ik heb gehoord dat leeuwenmest helpt om katten uit mijn tuin te krijgen, mag ik mest komen halen?

Nee, dat is niet mogelijk. Het opsturen, weggeven van delen (veren, huid, tanden, stekels, poep enzovoort) is aan strenge regels gebonden. Wij mogen niet meewerken aan het verstrekken van delen van bedreigde dieren. Bovendien kan het opsturen van poep en veren gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Nemen jullie ook huisdieren aan, zoals bijvoorbeeld schildpadden?

Het aannemen van dieren is aan strikte regels gebonden: Artis kan geen dieren aannemen van particulieren. Er zijn voor veel dieren speciale opvangcentra door het land gevestigd. 

Ik heb op vakantie een heel bijzonder dier gezien, kunnen jullie mij vertellen wat het is?

Helaas doen we geen determinaties voor particulieren. We hebben wel een expert, maar we krijgen te veel aanvragen. Wellicht kunt u via internet een antwoord op uw vraag vinden. Wij verwijzen je graag door naar de afdeling Entomologie van de UVA.

Hoe duur is een toegangskaart?

Kijk hiervoor bij bezoekersinformatie. Hier kun je ook direct online een toegangskaart kopen zodat je direct naar de toegangscontrole kunt.

Hoe lang is mijn toegangskaart geldig?

Op alle toegangskaarten staat een einddatum vermeld. Na deze datum is het niet mogelijk om de geldigheid van de kaarten te verlengen of te vervangen. E-tickets en Albert Heijn-tickets zijn één jaar na aankoop geldig.

Over faciliteiten

Kijk hiervoor op onze plattegrond.

Geen antwoord op uw vraag gevonden? Gebruik dan de zoekmachine op deze pagina om de hele website te doorzoeken of stuur een e-mail.

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting