Aquariumverhalen

duikers in het Aquarium

In het Aquarium wordt vandaag gedoken in de Amazonebak. De ramen krijgen een poetsbeurt en er wordt een kleine reparatie uitgevoerd. Twee duikers met een speciaal brevet drijven in het bassin. 

Om de overlast voor de vissen te beperken, worden de ramen in twee fases schoongemaakt. Eerst het linkerdeel. Als dit deel schoon is, laten de duikers zich drijven zodat de vissen naar de andere kant van de bak kunnen zwemmen. De duikers in het bassin worden in de gaten gehouden door een duikleider aan de andere kant van het glas. Hij houdt in de gaten waar de vissen zwemmen en hoe ze zich gedragen. Met gebarentaal blijft hij in contact met de duikers. Ook wijst hij de duikers op de laatste vlekjes aan de binnenkant van de ruit. 

Tijdens het voeren heeft een van de pacu’s per ongeluk een hap genomen uit de boom in het bassin. De pacu’s hebben een krachtig gebit met platte maaltanden om de harde noten van de rubberboom te kraken.  Het vier centimeter grote gat in de boom wordt gevuld met watervaste tweecomponentenkit. 

Tussen het serieuze onderwaterwerk is er ook tijd voor een grapje. Een van de duikers heeft een onderwatercamera en filmt hoe de ander met de borstel doet alsof hij zich wast. Ook wordt er af en toe gezwaaid naar het publiek dat aan de droge kant van de ruit toekijkt. 

related_story.thumbnail_small.caption

mannetje baart honderden zeepaardjes

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

Aquariumverhalen

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting