werken in Artis

kruiwagens als slaapstoelen

18 juni - Op donderdagmiddag kregen we het sein. Het olifantje komt er aan! De verkregen bloedwaarden van het ziekenhuis lieten dit duidelijk zien. Binnen 48 uur konden we het jong verwachten. Na kort overleg besloten we de komende nacht te blijven en de vorderingen vanaf de monitor te volgen.

Er waren duidelijke tekenen aanwezig. Thong Tai was onrustig. Ze zwiepte flink met haar staart en probeerde haar buik te ontlasten door haar poten tegen stammen te zetten. Uiteindelijk ontspande het allemaal weer en zette de bevalling niet door. De dag er op leek er niks meer van de aanstaande bevalling te zien. Normaal voor olifanten want geboortes gebeuren meestal ’s nachts.
 
Op vrijdagnacht hadden we ons goed voorbereid op een nieuwe nacht van afwachten. Er werden bedden gemaakt op de hooibalen en slaapstoelen van kruiwagens. Om de beurt hielden we de wacht en tot 04.00 uur waren de tekenen van een aanstaande geboorte minimaal. Daarna ging het allemaal heel snel. Vanaf 06.00 uur zette de geboorte echt door. Een kwartier later kwam de waterblaas tevoorschijn en om 06.28 uur het olifantje. Hoera! Een heel emotioneel moment voor ons allemaal. Mumba is geboren. Het is een vrouwtje, extra leuk, want dat betekent dat ze in de kudde blijft. Ze wist al snel de tepels van haar moeder te vinden en we hopen dat ze vlug veel zal drinken.

naar het overzicht

Mumba geboren

Lees alle verhalen rond de dracht van Thong Tai en de geboorte van Mumba op Artis.nl/olifantje

de Aziatische olifant is geadopteerd door Delta Lloyd, Dekamarkt, Groupon, Koninklijke Jumbo

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

Yindee speelt in bad

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

werken in Artis

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting