geboortegolf

olifantje Mumba geboren

18 juni - Thong Tai is bevallen van een gezond olifantje. Het is een vrouwtje van bijna 90 kilo en heet Mumba. De geboorte duurde 48 uur, en is voorspoedig verlopen. Mumba maakt een sterke indruk, is erg beweeglijk en kon binnen een kwartier al staan.

Het olifantje heeft de naam Mumba gekregen. Deze naam is door de verzorgers gekozen uit meer dan 2000 namen die waren ingestuurd voor de namenwedstrijd. Mumba is een Indiase naam, wat toepasselijk is omdat de Aziatische olifant (Elephas maximus) in India voorkomt en een god is uit het Indiase godenrijk. Deze naam is ingestuurd door de drie-jarige Wessel Leewens. 

kudde

Omdat Mumba een vrouwtje is, maakt ze onderdeel uit van de kudde. Yindee, het vijf jaar oude, eerste kalf van Thong Tai, was bij de geboorte van Mumba. Hier is speciaal voor gekozen zodat zij kon zien hoe een bevalling gaat. Dit is voor alle hogere zoogdieren, zoals de olifant, erg belangrijk. Het was leerzaam voor Yindee om een bevalling mee te maken zodat zij weet wat er gebeurt als ze zelf een kalfje krijgt. 

naar het overzicht

Mumba geboren

Lees alle verhalen rond de dracht van Thong Tai en de geboorte van Mumba op Artis.nl/olifantje

de Aziatische olifant is geadopteerd door Delta Lloyd, Dekamarkt, Groupon, Koninklijke Jumbo

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

voor het eerst in 6 jaar leeuwtje geboren

geboortegolf:

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

geboortegolf

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting