geboortegolf

6 lepelaars uit ei gekomen

In de weidevogelvolière zijn er in totaal 6 lepelaars uit het ei gekropen. Deze jongen komen uit 2 verschillende nesten. Per nest worden er meestal 4 eieren gelegd die gedurende 3 weken door beide ouders worden bebroed.

Bij de geboorte hebben jonge lepelaars een normale snavel. Deze verandert echter al gauw in de lepelvorm waar de vogel naar vernoemd is. Ook de kleur van de snavel verandert wanneer een jong volwassen wordt. Een jonge lepelaar heeft een lichte snavel maar als de lepelaar volwassen is kleurt de snavel zwart met een geel uiteinde. 

VISSEN NAAR ETEN

De lepelaar (Platalea leucorodia) vangt zijn eten door zijn snavel recht naar beneden in het water te steken en horizontaal te bewegen. Hij houdt hierbij zijn snavel een stukje open, zodat de vogel alles wat eetbaar is onmiddellijk kan grijpen. Ze eten voornamelijk stekelbaarzen, maar ook larven, waterinsecten, bloedzuigers, wormen, slakken en kikkervisjes.

geboortegolf in de stad <p><b>geboortegolf in de stad</b><br></p> <p>Bekijk alle <a title="geboortegolf" href="/nu/geboortegolf/">pasgeboren dieren</a></p>
related_story.thumbnail_small.caption

rode vari's geboren

geboortegolf:

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

geboortegolf

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting