de 10 Vergeten Dieren

schattig en sterk

23 augustus - Deze zomer brengt Artis 10 Vergeten Dieren onder de aandacht. De dierverzorgers bloggen zelf over hun Vergeten Dier. Deze week Marco, verzorger van de Axolotl.

Axolotls zijn er in vele verschillende kleurvarianten, in het Aquarium hebben we exemplaren die heel donker bruin van kleur zijn, met mooie glanzende ringen rond de ogen.

Ze zijn aan ons gewend en ze weten dat ze van ons eten krijgen. Soms is het openen van de deurtjes van hun verblijf genoeg om ze te zien happen. Ondanks dat ze nog niets gekregen hebben. Het lijkt dan net of ze een sprongetje maken.

Als we ze gaan voeren gebeurt het meestal met een pincet waarmee we de dieren gericht eten kunnen geven. Op deze manier weten we wat ze krijgen. Ook voorkomen we daarmee dat ze onbedoeld naar elkaar happen en zich kunnen verwonden wanneer ze in de opwinding op een stukje voer af komen. Door hun sterke zuigkracht blijven ze soms aan het pincet hangen en duurt even voordat ze het loslaten. Op dat moment voel je hoe sterk ze kunnen zijn.

Ondanks de bizarre uiterlijk komen ze lief en schattig over. Het is heel gaaf om te zien hoe goed ze kunnen zwemmen en hoe ze rustig door de bak aan de wandel gaan.

naar het overzicht

blogs

van de dierverzorger. Lees alle blogs.

Wist u dat u dit dier kunt adopteren? Als u een dier adopteert komt uw naam hier te staan!

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

glibberige veelvraten

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

de 10 Vergeten Dieren

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting