blogs van de verzorgers

Win Thida gaat verhuizen

21 augustus - Win Thida gaat verhuizen. Voor ons is dat erg jammer, het is namelijk een hele lieve, rustige olifant voor haar verzorgers. Ook Mumba zal haar ‘tante’ zeker gaan missen. Maar toch is het wel goed.

Win Thida verhuist samen met haar dochter Jula, die ze ondertussen al 10 jaar niet meer gezien heeft, naar Kopenhagen. Ze krijgen daar een heel mooi verblijf met een paar andere jongere olifanten die ook weer kleintjes gaan krijgen. Dus Win Thida zal haar super-tante rol ook daar weer prima uit kunnen voeren en daar hebben die jonge olifantjes zeker baat bij. 

Het zal heel bijzonder zijn om er bij te zijn wanneer Win Thida en Jula elkaar voor het eerst weer zien. Olifanten hebben een heel goed geheugen en een moeder-dochter band is heel sterk. Tegenwoordig zullen we moeders en dochters niet zo snel meer uit elkaar halen, tenzij ze zelf een kudde kunnen starten met eigen dochters. Niemand weet hoe Win Thida en Jula op elkaar zullen reageren. Misschien maken ze veel lawaai en brullen ze hun longen uit hun lijf (zodat iedereen die er bij is kippenvel krijgt) of misschien zijn ze heel stil en maken ze alleen de lage geluiden die wij niet kunnen horen. Grote kans dat ze de rest van de dag heel dicht bij elkaar in de buurt blijven en elkaar maar blijven aanraken met hun slurven.

Natuurlijk zullen wij Win Thida niet zomaar even uitzwaaien. Er gaat een vaste verzorger met haar mee. Onder weg kan die haar nog wat te eten en te drinken geven. Vooral bij aankomst is het fijn voor Win Thida dat er iemand vertrouwds bij haar is. De verzorger die mee gaat kan haar de eerste paar dagen zelf trainen en haar ondertussen het vertrouwen geven om ook met de Deense verzorgers mee te werken. De Deense verzorgers moeten haar ook leren kennen en weten waar ze op moeten letten als ze met haar werken, wat ze lekker vindt, wat ze juist niet lekker vindt enz.

Maar ook de verzorgers die niet mee gaan zullen haar blijven volgen en misschien nog eens in Kopenhagen gaan kijken. Olifanten hebben niet alleen een goed geheugen voor hun eigen familie, maar ook voor hun vaste verzorgers. En het blijft leuk als een olifant na een paar jaar nog een blijk van herkenning geeft.

naar het overzicht

blogs

van de dierverzorger. Lees alle blogs.

de Aziatische olifant is geadopteerd door Delta Lloyd, Dekamarkt, Groupon, Koninklijke Jumbo

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

Mumba's verjaardag

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

blogs van de verzorgers

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting